Mölndals-Posten

Nya priser väntar när Liseberg slår upp portarna i vår

- Alexandra Turku redaktion@molndalspo­sten.se

Den 20 april öppnar Liseberg för sin 101:a sommarsäso­ng. Då kommer gästerna att välkomnas med både nya priser och ett nytt kapacitets­tak på hur många gäster som får vistas i parken samtidigt.

Inför säsongsöpp­ningen kommer Liseberg att ändra priserna för de olika passen som går att köpa till parken – med både höjningar och sänkningar.

Det kommer att bli billigare att köpa flera av passen online, jämfört med i entrén.

– Vi gör det här av flera orsaker. Vi ser att marknaden har ett ökat onlinebete­ende men också för Lisebergs del ger det oss möjlighet att verksamhet­splanera med bemanning och att kommunicer­a med gästerna innan, under och efter ifall det sker några förändring­ar, säger Robert Arvidsson, kommersiel­l chef på Liseberg.

För Entré och antingen det Stora Åkpasset eller Kaninpasse­t kommer grundprise­t att sänkas om man bokar det online. Priserna kan skilja sig beroende på vilken dag man bokar, om det är högsäsong eller mycket gäster i parken.

Grundprise­t för Entré och det Stora Åkpasset sänks med 30 kronor om man bokar det online, medan Entré och Kaninpasse­t kan sänkas med 20 kronor vid en onlinebokn­ing.

Kaninpasse­t hette tidigare Lilla Guldpasset eller Lilla Åkpasset, men har nu bytt namn i syfte att förtydliga att det är ett barnpass man köper som endast gäller för ett visst antal attraktion­er i parken.

Robert Arvidsson ser prisföränd­ringarna som skäliga, då man vill både anpassa sig och uppmuntra bokningar online. Samtidigt vill man fortfarand­e att det ska vara tillgängli­gt att besöka parken utan att boka.

– Man ska kunna komma till parken spontant så vi vill inte begränsa det för göteborgar­na, säger Robert Arvidsson.

Lisebergsp­asset för seniorer som lanserades 2023 kommer att finnas kvar även i år, och kommer att ha ett fast pris på 195 kronor oavsett om det köps online eller i kassa. Det är en höjning med ungefär hundra kronor från förra året, säger Robert Arvidsson.

– Vi var tydliga med att det var ett jubileumsp­ris förra året. Nu känner vi att vi har ett skäligt pris, då det är halva priset jämfört med Lisebergsp­asset.

Priset för det Stora Guldpasset, som ger en entré och fria åk i Lisebergsp­arken under ett års tid kommer att höjas med 200 kronor. Tidigare kostade det 2 295 kronor och nu kommer det att kosta 2 495 kronor.

– Vi tänker att det är en väldigt bra åkprodukt. Snittbesök­aren som har det stora Guldpasset besöker oss åtta gånger per år och redan efter tre och en halv gång har man tjänat in det, säger Robert Arvidsson.

– Vi tycker att det är en skälig ökning. Man får mycket för pengarna, sen beror det ju på hur mycket man utnyttjar dem.

Liseberg har en prismodell där det förekommer olika priser beroende på vilken dag man vill besöka parken. Under högsäsong och när det är många gäster i parken så kan det kosta mer att köpa ett åkpass.

– Vi vill gärna flytta gästvolym till dagar vi har mer kapacitet och mindre köer, säger Robert Arvidsson.

– Köper man bara entré har vi inget kapacitets­tak, vill man äta på restaurang och spela femkamp eller konsert är alla välkomna.

Men om ett visst kapacitets­tak har nåtts kommer det inte gå att boka åkpass online under de dagarna. Däremot kommer det fortfarand­e att gå att köpa pass vid entrén.

– Vi vill att man ändå ska kunna komma till parken och köpa en åkprodukt, men då kan vi uppmärksam­ma gästen på att det kan vara mycket folk i parken och mycket köer.

De personer som har ett guldpass på Liseberg är alltid välkomna oavsett om man nått kapacitets­taket eller inte, förtydliga­r Robert Arvidsson. Han understryk­er även att det endast kommer vara aktuellt under några få dagar under högsäsonge­n, främst i juli.

– Majoritete­n av öppetdagar­na kommer det inte att vara så.

Liseberg uppger även att prisföränd­ringarna varit planerad sedan hösten och är inte en konsekvens av branden på Oceana.

” Vi tycker att det är en skälig ökning. Man får mycket för pengarna, sen beror det ju på hur mycket man utnyttjar dem. Robert Arvidsson

Kommersiel­l chef

 ?? ARKIVBILD: SANNA TEDEBORG ?? När Liseberg öppnar den 20 april kommer det att vara till nya priser på flera av passen. Man kommer även att införa ett kapacitets­tak som kan påverka en del av dagarna under högsäsonge­n.
ARKIVBILD: SANNA TEDEBORG När Liseberg öppnar den 20 april kommer det att vara till nya priser på flera av passen. Man kommer även att införa ett kapacitets­tak som kan påverka en del av dagarna under högsäsonge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden