Mölndals-Posten

Våra största och prioritera­de satsningar är på skolan

- Kajsa Hamnén (M) Ordförande skolnämnde­n Elisabeth Andersson (S) Ledamot skolnämnde­n

till ”Mölndals stad sparar på bekostnad av barnen” (Mölndals-Posten 28/3).

Vi befinner oss i en mycket tuff ekonomisk tid och många kommuner genomför i skrivande stund kännbara personalne­dskärninga­r i skolan. Tack vare att Mölndal haft en god och stabil ekonomi över tid har Samverkan för Mölndal kunnat behålla och freda de stora resursförs­tärkningar på 120 miljoner kronor som skolan tilldelats mellan 2022–2024. För att öka barnens välmående och lärande har resursförs­tärkningar använts till att bland annat öka personaltä­thet i skolan och förskolan, öka elevstöd och elevhälsa samt öka med specialped­agog i förskolan. Vi satsar inte bara på den löpande verksamhet­en, vi genomför också historiskt höga investerin­gar i nya förskolor/skolor, renoverar befintliga samt uppdaterar förskole- och skolgårdar.

Vi har alla sett hur matprisern­a skenat i väg under 2023. För att säkerställ­a en näringsrik skollunch för våra elever utökades skolmåltid­sbudgeten för både 2023 och 2024. Trots alla förstärkni­ngar ser vi att det finns ett fortsatt behov av att stötta skolan i en utmanande tid. Samverkan för

Mölndal har beslutat att skjuta till ytterligar­e fem miljoner till skolan under 2024 för att kunna bibehålla kvaliteten i Mölndals skolor.

Att gå ut grundskola­n med godkända betyg är den viktigaste faktorn för att man skall få ett bra liv och inte hamna i utanförska­p. Från majoritete­ns sida är vi tydliga med att vi vill ge alla barn och elever en utbildning av hög kvalitet och arbetar ständigt för att höja andelen behöriga till gymnasiet. I det arbetet tittar förvaltnin­gen kontinuerl­igt över vilka kompetense­r och personalgr­upper som behövs med hänsyn till antalet elever och elevernas behov i ett visst område eller i en viss årskurs.

Mölndal ligger i topp vad gäller behöriga lärare vilket är viktigt för att hålla en hög kvalitet på undervisni­ngen och även utveckla densamma. Avslutning­svis, förskola och skola med en god utbildning för Mölndals barn och elever är en hög prioritet och det pågår ett ständigt utveckling­sarbete för att bli bättre.

 ?? BILD: HENRIK LUNDBJÖRK ?? Vi vill ge alla barn och elever en utbildning av hög kvalitet och arbetar ständigt för att höja andelen behöriga till gymnasiet, skriver Kajsa Hamnén (M) och Elisabeth Andersson (S).
BILD: HENRIK LUNDBJÖRK Vi vill ge alla barn och elever en utbildning av hög kvalitet och arbetar ständigt för att höja andelen behöriga till gymnasiet, skriver Kajsa Hamnén (M) och Elisabeth Andersson (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden