Mord & Mysterier

Leendet som får blodet att frysa

- Gunilla Granqvist

Han hade flytt

hem till Storbritan­nien på grund av chocken, sade Neil Entwistle när den amerikansk­a polisen fick tag i honom via telefon.

En januarimor­gon 2006 några veckor tidigare hade han varit ute på några ärenden i den lilla staden Hopkinton, Massachuse­tts där han bodde med sin amerikansk­a fru Rachel och deras nio månader gamla dotter Lillian. När han återvände till hemmet gjorde han upptäckten: Bägge två låg döda i parets säng. Skjutna med ett finkalibri­gt vapen. Rachel i huvudet, barnet i bröstet.

I stället för att kontakta polisen körde Neil till Rachels föräldrar. Han hävdade senare att han tänkte ta sitt liv med hjälp av en revolver som hans svärfar ägde. Men modet svek honom – och i stället köpte han en enkelbilje­tt till Storbritan­nien.

Polis grep honom i februari samma år och han fördes till USA för rättegång. Mordvapnet var svärfadern­s revolver och bar spår av både Neil och Rachel.

Neil Entwistle visade inga känslor under rättegånge­n, utom en gång, och hans min var långt ifrån vad man skulle kunnat anta.

När polisens film på hans fru och barns kroppar visades verkade det för ett ögonblick som om han skulle bryta ihop. Han höll sin hand över munnen, men ingenting kunde dölja leendet som spelade över hans ansikte.

Han dömdes till livstids fängelse.

 ?? Foto: AP ?? Huset där Neil bodde med sin fru och dotter i Hopkinton.
Foto: AP Huset där Neil bodde med sin fru och dotter i Hopkinton.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden