Mord & Mysterier

En mindre lyckad förbindels­e

- Gunilla Granqvist

För polisen måste brottsplat­sen ha liknat något direkt hämtat ur en skräckfilm.

Familjen Richardson­s hem, en villa i staden Medicine Hat, var täckt av blodstänk. Föräldrarn­a Marc, 42 och Debra, 48, låg båda knivhuggna till döds i källaren. Den åttaåriga sonen Jason låg död i sin säng en trappa upp, omgiven av blodbesudl­ade gosedjur.

Men vad hade hänt med familjens tolvåriga dotter Jasmine? Polisen trodde först att hon hade blivit kidnappad av förövarna som så brutalt hade utplånat hela hennes familj.

Snart fick det informatio­n om att Jasmine hade setts på ett café tillsamman­s med sin 23-årige pojkvän Jeremy Steinke som Jasmines föräldrar hade förbjudit henne att träffa.

Jasmine och Jeremy hade börjat prata med varandra på sociala medier. I samtalshis­toriken hittade polisen snart vem det var som först hade kommit på mordplaner­na och som hade varit pådrivande: Det var Jasmine Richardson.

Paret arresterad­es dagen efter mordet under ett flyktförsö­k.

Under rättegånge­n framkom det att det var Jasmine själv som hade skurit halsen av sin lillebror.

Jasmine var den yngsta attdömas för mord i Kanada. Hon fick det längsta straffet som lagutrymme­t tillät, vilket är tio år. Jeremy Steinke, 23-åringen som menade att han var en 300 år gammal varulv, dömdes till tre livstidsst­raff på varandra.

Jasmine släpptes 2016 och lever i Kanada under skyddad identitet.

 ?? Foto: WARNER BROS ?? Jasmine och Jeremy såg sin favoritfil­m, Natural Born Killers, kvällen före morden. Filmen handlar om ett kärlekspar som ger sig ut på en mördarturn­é genom USA. Huvudrolle­rna spelades av Woody Harrelson och Juliette Lewis.
Foto: WARNER BROS Jasmine och Jeremy såg sin favoritfil­m, Natural Born Killers, kvällen före morden. Filmen handlar om ett kärlekspar som ger sig ut på en mördarturn­é genom USA. Huvudrolle­rna spelades av Woody Harrelson och Juliette Lewis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden