Mord & Mysterier

Mysteriet: Spökzeppel­inaren

- Text: Jon Forsling

Det är ett av andra världskrig­ets mest oförklarli­ga mysterier.

En augustiför­middag 1942 kraschland­ade ett luftskepp i San Francisco – men av besättning­en syntes inte ett spår:

”Det finns en mängd teorier om varför de försvann”, skriver historiker­n John Geoghegan.

Klockan är strax före tolv på förmiddage­n, den 16 augusti 1942.

Tusentals San Francisco-bor tittar med gapande munnar mot himlen. Strax ovanför husen i stadsdelen Daly City seglar ett enormt luftskepp ljudlöst förbi. Det är i sig inget ovanligt – trots den uppmärksam­made Hindenburg­olyckan fem år tidigare, då 36 människor miste livet efter en våldsam eldsvåda – är luftskepp fortfarand­e en vanlig företeelse i skyarna.

Men det är uppenbart för alla att något är väldigt fel med just det här skeppet. Det ser punkterat ut och tappar i höjd för varje minut som går. Ingen verkar sitta vid spakarna i besättning­s

hytten som sitter fast under ”magen” av det stora skeppet. Bokstävern­a ”U.S. Navy” – det amerikansk­a flygvapnet­s emblem – är tydligt synliga på den ovala farkosten.

Det är med

andra ord inte något fiendeskep­p som har tagit sig in över staden – men vad är det egentligen som är fel?

Till slut kraschland­ar luftskeppe­t in i några elledninga­r och slår i marken. Som tur var skadas ingen, men när räddningsp­ersonal rusar fram får de en smärre chock. Besättning­shytten är intakt, men helt tom – besättning­smedlemmar­na är spårlöst borta.

Händelsen får stor uppmärksam­het, särskilt eftersom den sker mitt under brinnande världskrig.

Luftskeppe­t med benämninge­n L8 tillhör mycket riktigt det amerikansk­a flygvapnet, och hade begett sig ut på ett militärt uppdrag tidigare samma morgon. Hade nazistiska fiendestyr­kor på något sätt lyckats attackera skeppet – och vad hade i så fall hänt med besättning­en?

Ju fler detaljer som blev kända, desto mer bisarrt blev mysteriet.

L8 hade lyft från en militärbas på Treasure Island klockan 6.03, och flugit ut för att söka efter fientlig ubåtstrafi­k i Stilla Havet utanför Kalifornie­ns kust. Vid spakarna satt två besättning­smän, Ernest DeWitt Cody, 27, och Charles E. Adams, 35.

Dagen var solig och klar, och uppdraget såg ut att flyta på utan anmärkning. Men klockan 7.42 hörde Ernest Cody av sig via radio med en illavarsla­nde rapport:

– Vi undersöker en misstänkt oljefläck, sa han.

Det var det sista som hördes av L8. Fiskbåten Daisy Gray och lastfartyg­et Albert Gallatin befann sig båda i området, och rapportera­de senare att luftskeppe­t sänkte sig ner till en höjd av bara cirka tio meter över vågorna. Där hängde det kvar ett tag, innan det långsamt började stiga och bege sig in i riktning mot San Francisco igen.

Radion hade uppenbarli­gen

Ju fler detaljer som blev kända, dest mer bisarrt blev mysteriet

Man hittade en handväska full med hemligstäm­plade papper, material som besättning­en var beordrad att kasta överbord

fungerat, ändå skickade besättning­en inte ut någon nödsignal.

Kvar ombord hittade man en livbåt av plast, samt alla tre fallskärma­r som fanns tillgängli­ga.

Man hittade även en handväska full med hemligstäm­plade papper, material som besättning­en var beordrad att kasta överbord i händelse av att en fiende hotade att äntra hytten. Men detta hade inte skett, och ingen på de båda båtarna i närheten hade heller sett något misstänkt.

Det var som

att Ernest Cody och Charles Adams hade gått upp i rök – och snart började olika teorier om vad som kunde ha skett att diskuteras.

Historiker­n John Geoghegan redogör för några av de vanligaste – samt några av de galnaste – i en artikel i magasinet ”Aviation History”:

”Det finns en mängd teorier om varför Cody och Adams försvann. De tillfångat­ogs av en japansk ubåt; de var egentligen japanska spioner och bestämde träff med en japansk båt för att fly; en okänd, gömd passagerar­e överföll dem och försvann sedan själv på något sätt; deras försvinnan­de var ett misslyckat försök att desertera från armén”, skriver Geoghegan och fortsätter:

”En av dem mördade den andra över en kvinna, dumpade hans kropp och trillade sedan själv i vattnet; L8 dippade tillfällig­t ned i havet och båda männen spolades bort. Den ständiga favoriten är, så klart, att Cody och Adams kidnappade­s av utomjordin­gar”.

Låg gröna Mars-män bakom det mystiska försvinnan­det, eller går förklaring­en att hitta någon annanstans?

En privatutre­dare vid namn Otto Gross hävdar på sajten ghostblimp.com att L8 i hemlighet testade ny radarutrus­tning, och att de båda männen blev utsatta för skadliga mikrovågor som på något sätt fick dem att överge skeppet.

Snart 77 år senare fortsätter debatten. Sannolikt kommer vi aldrig att få något svar på gåtan om vad som hände med L8 – och dess besättning.

 ?? Foto: NATIONAL ARCHIVES ?? ’’Vi undersöker en misstänkt oljefläck’’, var det sista meddelande­t via radio som kom från luftskeppe­t L8.
Foto: NATIONAL ARCHIVES ’’Vi undersöker en misstänkt oljefläck’’, var det sista meddelande­t via radio som kom från luftskeppe­t L8.
 ??  ??
 ?? Foto: NATIONAL ARCHIVES ?? Det tilltufsad­e luftskeppe­t dök upp i San Francisco 1942.
Foto: NATIONAL ARCHIVES Det tilltufsad­e luftskeppe­t dök upp i San Francisco 1942.
 ?? Foto: NATIONAL ARCHIVES ?? Luftskeppe­t L8 efter kraschland­ningen.
Foto: NATIONAL ARCHIVES Luftskeppe­t L8 efter kraschland­ningen.
 ?? Foto: NATIONAL ARCHIVES ?? Luftskeppe­ts besättning­smän. Vad som hände med Ernest Cody och Charles Adams är en gåta.
Foto: NATIONAL ARCHIVES Luftskeppe­ts besättning­smän. Vad som hände med Ernest Cody och Charles Adams är en gåta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden