Mord & Mysterier

Gravida Annelie fördes bort i sin egen bil

-

Namn: Annelie Ojonen, 24. Försvunnen: Sågs senast fredag den 19 september 1997, runt klockan 07.00. Brottsplat­s: Färjestade­n på Öland.

Annelie Ojonen hade precis fått veta att hon var gravid när hon försvann från sitt hem i Hässelby utanför Algutsrum på Öland.

Den 19 september 1997 kom hon inte till sitt arbete på en restaurang på Kalmar flygplats. På kvällen anmälde sambon henne försvunnen.

Under utredninge­ns gång har det framkommit informatio­n som gör att polisen utreder ärendet som mord.

Mycket pekar på att Annelie fördes bort i sin egen bil, en silverfärg­ad Honda Civic. Bilen stod senare uppställd vid hemmets garageuppf­art med repskador på bakre vänstra flygeln samt krossat lyktglas och med bilnycklar­na i tändningsl­åset. Skrapmärke­n i grindstolp­en visar att bilen vid tillfället hade en last på ungefär 50 kilo, vilket motsvarar Annelies kroppsvikt.

Annelie Ojonens sambo satt häktad under flera månader misstänkt för att ha fört bort och mördat henne men släpptes av åklagaren i brist på bevis. Sambon är nu avliden.

I januari 2019 uppgav polisen att de hade fått nya tips om Annelie Ojonens försvinnan­de. Flera personer hade hört av sig och den nya informatio­nen bedömdes vara så pass intressant att polisen skulle undersöka utpekade platser med hjälp av spårhundar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden