Mord & Mysterier

Keith Allen Harward

-

En man bröt sig in i ett hus i Newport News, Virginia, 1982. Han mördade Jesse Perron och våldtog sedan Perrons fru brutalt. En matros på ett närliggand­e krigsskepp, 26-årige Keith Harward, greps och dömdes till livstids fängelse för mordet och våldtäkten sedan två rättsexper­ter vittnade att bitmärken som fanns på våldtäktof­frets ben matchade hans tänder. En säkerhetsv­akt påstod sig också ha sett Harward återvända till båtvarvet med blodiga kläder efter mordet, men dennes minnesbild hade framkommit under hypnos.

Innocence Project arbetade för att låta göra nya tester på bevismater­ialet och hittade då DNA-spår av en annan man vid namn Jerry Crotty. Crotty hade tjänstgjor­t på samma båt som Harward, och dog i ett fängelse 2006 där han avtjänade ett straff för inbrott. Keith Harward släpptes fri i april 2016 – efter 33 år bakom lås och bom:

– Jag hade ett liv, sen blev jag inlåst. Nu måste jag börja om mitt liv igen. Nu ska jag bara andas och ta det lugnt, sa han direkt efter frigivning­en.

 ?? Foto: AP ?? ’’Nu måste jag börja om mitt liv igen’’, sa Keith Allen Harward när han blev frig.
Foto: AP ’’Nu måste jag börja om mitt liv igen’’, sa Keith Allen Harward när han blev frig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden