Mordmysterier (Sweden)

DET MEST OTROLIGA MORDET

VÅLDET SOM PÅFÖRTS BETH SHORTS STYCKADE KROPP SAKNAR MOTSTYCKE GENOM HELA KRIMINALHI­STORIEN.

-

LEDTRÅD CEMENTSÄCK­EN

En cementsäck hittades nära kroppen. Den hade använts för att transporte­ra Shorts kvarlevor och lämnats på platsen.

VITTNE BOB MEYER

Bob Meyer, som bodde i Leimert Park, beskrev för både polisen och pressen hur en svart sedan, kanske en Ford, parkerade vid vägkanten omkring klockan 6 i närheten av där kroppen hittades. Han såg inte till föraren.

HÄNDELSE DEN HEMSKA UPPTÄCKTEN

Betty Bersinger hittade Elizabeth Short på Norton Avenue. I en intervju 50 år senare mindes hon: ”Jag märkte det svarta håret och den bleka, vita kroppen.”

LEDTRÅD FIBER

En FBI rapport visade att två fiber som togs från Shorts hud var samma som de palmträd som användes för att tillverka billiga toalettbor­star. De beskrivs som ”styva och tunna” och hade en vattenavst­ötande beläggning.

 ??  ??
 ??  ?? Elizabeth Short med sin trolovade Major Matt Gordon, en officer i amerikansk­a flygvapnet. Gordon dog kort efter att han friade till Elizabeth, medan han krigade i Indien.
Elizabeth Short med sin trolovade Major Matt Gordon, en officer i amerikansk­a flygvapnet. Gordon dog kort efter att han friade till Elizabeth, medan han krigade i Indien.
 ??  ?? Att identifier­a Shorts kropp gick fort tack vara LA Examiners tidiga teknologi för faxmaskine­r, som möjliggjor­de för FBI att identifier­a Short genom hennes fingeravtr­yck och tidigare brottsregi­ster.
Att identifier­a Shorts kropp gick fort tack vara LA Examiners tidiga teknologi för faxmaskine­r, som möjliggjor­de för FBI att identifier­a Short genom hennes fingeravtr­yck och tidigare brottsregi­ster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden