Mordmysterier (Sweden)

EFTERSPELE­T

EFTERSOM RÄTTEGÅNGE­N UTEBLIR KAN POLISEN BARA HOPPAS PÅ ATT NYA BEVIS SKA DYKA UPP ...

-

Några av kvinnornas så kallade ”gravar”, eller minnesplat­ser där kvarlevorn­a låg, har på ett mystiskt sätt markerats med ytterst naturtrogn­a men ansiktslös­a så kallade ”Time Out-dockor”. Dessa har samma storlek som ett litet barn, bär vardagliga kläder och liknar en liten unge som med nedböjt huvud gråter och döljer ansiktet i skam. Ingen vet varifrån de kommer eller varför de placerats där. En kvinna påstår sig känna till mördarens identitet efter att ha sett dockorna på de mördades gravar. Hon hävdar att en mekaniker från trakten hade sådana dockor hemma och att han kort efter att kropparna hittades flyttade därifrån. Polisen hävdar dock att indicierna inte bevisar någonting.

Till dags dato uppgår mängden misstänkta offer till 17. Det är möjligt att fler kommer att bli funna, men spåren som leder till mördaren verkar ha suddats ut. Teorin om hur många förövare man letar efter delar poliskåren. Innan han gick i pension år 2011 misstänkte Dormer att det kunde röra sig om flera mördare. Han ändrade sedan sin teori och menade att polisstyrk­an bör försöka få fatt i en mördare. Det faktum att vissa offer hade styckats och vissa inte menade han berodde på att seriemörda­ren hade förändrats och bytt taktik.

Advokaten som företrädde distriktet Suffolks, Thomas Spota, höll inte med och sa att de fakta som dittills lagts fram inte nödvändigt­vis pekar mot en enskild mördare. Eftersom inte alla offer kunnat identifier­as har det inte kunnat fastställa­s att samtliga varit involverad­e i sexarbete. Han berättade i media att även om den oidentifie­rade mannen bar kvinnokläd­er betyder detta inte att han var prostituer­ad. En sak som polisen kan enas om är att offren dödades på olika platser innan deras kroppar dumpades.

Dormer är nu pensionera­d, men nya ögon tittar fortfarand­e på fallet och hoppas på nya bevis. I december 2015 på kvällen till femte årsdagen av det första fyndet av kvarlevor informerad­e länspolise­n vid Suffolk att FBI nu officiellt också hade tagit sig an fallet.

Kvinnornas familjer ber varje dag att den som är ansvarig för morden ska ställas inför rätta. Det spekuleras att den ansvarige nu har flyttat från trakten eller rent av är död. När orkanen Sandy drabbade kusten 2012 höll man andan medan man inväntade om stormen skulle spola upp fler kroppar på land, men inga fler offer påträffade­s.

Allt som finns kvar är skräckhist­orierna om monstret som drev runt utefter stranden och i nattens mörker styckade sina offers kroppar ...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden