Mordmysterier (Sweden)

30 DAGARS HELVETE

VÅREN 1992 SATTE EN MÖRDARE SKRÄCK I SHOPPINGCE­NTRERNA LÄNGS MED I-70.

-

VITTNE

En butiksanst­älld som samlade ihop kundvagnar såg mördaren lämna brottsplat­sen.

VITTNE

Flera vittnen såg mördaren gå österut längs med 59th Street, ungefär en halv kilometer norr om brottsplat­sen och lite över tre kilometer söder om I-70.

OFFER SARAH BLESSING

Blessing jobbade på The Store Of Many Colors, en New Age-butik som nyligen öppnats i Woodson Village Shopping Center. 37-åringen hittades liggande på magen, skjuten med en .22-kalibers kula.

SPÅR TECKNING

Ögonvittne­t Tim Hickman ger informatio­n om gärningsma­nnen som gör att polisen kan skapa en fantomteck­ning av den misstänkte.

VITTNE

En sen kund möter mördaren ansikte mot ansikte. Mördaren siktar på honom med sin pistol och försöker lura med sig honom till butikens lager. Kunden väntar i en timme innan han ringer polisen.

SPÅR TEKNISK UNDERSÖKNI­NG

Den tekniska undersökni­ngen visar på likheter i utförandet. Trots det finns det vissa oklarheter. Det tar därför flera veckor att koppla ihop brotten.

SPÅR TECKNING

Kunden som lyckades komma undan ger polisen ett signalemen­t som gör att polisen kan skapa en enkel teckning av mördaren.

OFFER PATRICIA MAGERS OCH PATRICIA SMITH

Den 32 år gamla butiksägar­en Patricia Magers och hennes 22 år gamla assistent Patricia ”Trish” Smith tvingades ut i ett bakre rum i butiken och blev där skjutna. De två kvinnorna trodde först att mördaren var en sen kund som skulle komma efter stängning.

VITTNE

Strax före klockan 13:00 ser en butikschef i en måleributi­k gärningsma­nnen ägna 30-40 minuter åt att ”rota runt i sin väska och stirra på en Paylesssko­butik tvärs över gatan. Han sitter och pratar med sig själv medan han småler. Han var påverkad på något sätt, eller hade psykiska problem.”

OFFER ROBIN FULDAUER

Den 26-åriga expediten Robin Fuldauer är ensam på jobbet i en Payless Shoesource-butik när hon skjuts två gånger i bakhuvudet.

VITTNE

Ett vittne som bodde i ett hus bakom butiken uppmanar en man att lämna hans hem bara några få minuter efter att morden begicks. Mördaren beger sig därefter österut mot I-465.

VITTNE

Fyra eller fem personer längs den korta sträckan uppger att de sett liftaren strax före mordet på Robin.

OFFER MICHAEL MCCOWN

40 år gamle Michael ”Mick” Mccown jobbade i sin mammas keramikbut­ik. Han sköts i ryggen medan han städade de nedersta hyllorna.

SPÅR TEKNISK UNDERSÖKNI­NG

Det gick ytterligar­e tio dagar innan den tekniska undersökni­ngen kunde knyta mordet på Mccown till de andra morden. Då förstod utredarna att gärningsma­nnen kan ha trott att offret var en liten brunett.

OFFER NANCY KITZMILLER

24-åriga Nancy Kitzmiller tar en kollegas skift på Western-butiken Boot Village. Hon skjuts bakom örat.

SPÅR TECKNING

En kvinna som passerar Boot Village-butiken ser den misstänkte och ger polisen informatio­n om gärningsma­nnen som resulterar i den här fantomteck­ningen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden