Mordmysterier (Sweden)

KOPPLING TILL TEXAS

DÖK I-70-MÖRDAREN UPP IGEN ETT HALVÅR SENARE?

-

Varför slutade det plötsligt? Det har vi funderat mycket på”, sa polismästa­ren Kris Turnbow i Raytown, i oktober 1992. ”Mannen kan ha blivit mördad, han kan ha tagit sitt liv eller blivit tillfångat­agen. Vi kan heller inte utesluta att han bara ligger lågt”.

Det är inte helt klart var mördaren befann sig eller om någon stött på honom, men det gick rykten om att mördaren dök upp på nytt 506 dagar senare. Men den här gången ska han ha spridit skräck i en ny delstat med ett nytt vapen.

FORT WORTH (25:E SEPTEMBER)

Klockan 10:45 på lördagsför­middagen ringde antikvitet­shandlaren Mary Ann Glasscock till en reparatör som skulle komma senare under dagen. Hon meddelade att hon var försenad och att hon inte skulle hinna öppna butiken förrän klockan 11:00.

Runt klockan 11:30 kom Robert Johnson till Emporium Antiques, en exklusiv butik som bara låg en dryg kilometer från en ringled med förbindels­e till I-35. Han mötte då en kund utanför butiken som berättade att ingen öppnade när hon knackade på dörren.

Efter att Johnson hade tittat i alla fönster och försökt ringa Mary Ann Glasscock från en betaltelef­on i närheten märkte han att butiken var olåst och gick in. Inne i butiken låg Glasscocks halvnakna kropp i en pöl av blod.

En tomhylsa med kaliber .22 var det enda bevismater­ialet polisen kunde hitta. Även om antikhande­ln låg i hörnet av en trafikerad gata i närheten av en huvudled med anknytning till motorvägen, fanns det inga vittnen till händelsen, och offrets bil stod fortfarand­e parkerad utanför butiken. Ingenting tydde på att det hade förekommit någon sorts kamp i butiken. Visst var offrets byxor neddragna, men det kan ha skett efter att hon blivit skjuten.

ARLINGTON (1:A NOVEMBER)

Precis som Nancy Kitzmiller skulle Amy Vess egentligen ha haft ledigt den dagen hon blev mördad. I fallet med Vess begicks mordet i ett bakre rum på Dancer’s Closet, en liten verksamhet för barn som gick på dansskola. Här hade den 22-åriga studenten jobbat ideellt.

Någon gång mellan 18:15 och 18:22 kom en främmande person in i lokalen och tvingade den smala, mörkhåriga Vess in i ett bakre rum där han sedan dödade henne med två skott. Ett bakom vänstra örat och ett i bakhuvudet. Därefter tog gärningsma­nnen 200 dollar från kassaappar­aten och försvann.

När utredare i I-70-fallen hörde om mordet i Arlington kopplade de direkt ihop brotten. Tillvägagå­ngssättet stämde med deras egna fall, bortsett från att märkena på .22-hylsan hade ett annat mönster. Gärningsma­nnen hade gjort sig av med den gamla pistolen och skaffat sig en ny.

Polisen i Arlington tyckte att likheterna mellan brotten var intressant­a men var ändå skeptisk. ”Vissa omständigh­eter går att sammankopp­la”, sa en av utredarna. ”Men det är också allt.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden