Mordmysterier (Sweden)

SLAKTADE UNDER ÄLSKOG

NÄR ÄLSKANDE PARKERAT SINA BILAR PÅ SMÅ SIDOGATOR SLOG MONSTRET TILL, OFTA EN LÖRDAGKVÄL­L OCH OFTA I DET BECKSVARTA MÖRKRET.

-

LEDTRÅD PISTOLEN

Vapnet tros höra till 70-serien, möjligen en 74-tum eller ett 76/10 .22-kalibrigt gevär och förmodats ha använts för sportskytt­e. Defekten på utloppet är en viktig detalj i utredninge­n.

OFFER ANTONIO LO BIANCO OCH BARBARA LOCCI

Locci och hennes älskare Lo Bianco sköts i Lo Biancos bil medan hennes son sov. Hennes man Stefano Mele förmodas ha tagit på sig brottet för Loccis tidigare älskare Salvatore Vinci som hotade med berätta att Mele var homosexuel­l.

LEDTRÅD KNIVEN

Kniven anses vara ett unikt vapen med ett litet hack på ena sidan, den påminde om en dykarkniv. Den har aldrig hittats.

VITTNE LANTBRUKAR­EN

En man från trakten berättade för utredarna att han sett den kopparfärg­ade Fiaten som tillhörde Foggi. Vid midnatt hade han hört John Lennons Imagine från bilen när detta plötsligt upphörde. Han hörde dock inga pistolskot­t.

LEDTRÅD DÖRRKLOSS

Dörrklosse­n blev upphittad i närheten av parets bil. Man kom senare att tro att den tillhörde en djävulssek­t men det har aldrig blivit bevisat.

LEDTRÅD FOTSPÅR

Ett fotspår i storlek 44 identifier­ades på mordplatse­n. Det tros vara från Monstret och bekräftar troligen att polisen letar efter en lång och kraftig person.

OFFER GIOVANNI FOGGI OCH CARMELA DE NUCCIO

De Nuccio hade lyfts, inte släpats, ut ur bilen. Även om hon hade hittats naken satt guldkedjan kvar runt hennes hals. Mördaren hade skurit bort hennes vagina med tre snitt med kniven.

OFFER PAOLO MAINARDI OCH ANTONELLA MIGLIORINI

Polisen tror att Mainardi såg Monstret medan Migliorini klädde på sig och backade bilen för att komma iväg, men körde ned i ett dike. Monstret hade skjutit på framljusen så att det skulle bli helt mörkt innan han sköt dem.

OFFER STEFANO BALDI OCH SUSANNA CAMBI

Paret dödades en torsdagsna­tt, men följande dag var en allmän helgdag så de flesta skulle vara lediga från arbetet. Detta fick utredarna att anta att Monstret var arbetare. Morden tros också kunna vara utförda för att visa att Spalletti inte var Monstret.

OFFER JEAN-MICHEL KRAVEICHVI­LI OCH NADINE MAURIOT

Mördaren slet det franska paret ut ur tältet innan han sköt dem. Kraveichvi­li sprang iväg, men mördaren hann ifatt honom och skar upp halsen. Han avlägsnade Mauriots vagina och vänstra bröst innan han virade in henne i tältet.

VITTNE SABRINA CARMIGNANI

Söndag eftermidda­g körde Carmignani förbi platsen med de franska turisterna. Skräckslag­na av åsynen men oförståend­e att offren hade mördats lämnade hon och hennes pojkvän platsen. De såg en bil på väg därifrån men Carmignani kommer inte ihåg något om den.

OFFER PASQUALE GENTILCORE OCH STEFANIA PETTINI

Gentilcore sköts först och därefter Pettini som sen höggs 97 gånger. Vindruvekv­isten som trycktes in i hennes vagina fick utredarna att anta att mördaren var impotent och därför oförmögen att våldta sina offer.

OFFER WILHELM MEYER OCH JENS RÜSCH

Polisen tror att mördaren var över 180 cm lång eftersom han hade skjutit genom husbilens högt placerade fönster. Polisen noterade att morden begåtts på en fredag och inte en lördag. De skedde också medan Francesco Vinci satt häktad.

LEDTRÅD KULORNA

Winchester-patroner med bokstaven H hittades på platsen. Ammunition­en tros komma från samma två lådor som innehöll 50 patroner, men dessa var väldigt vanligt förekomman­de vid tiden för morden.

HÄNDELSE EN PRINS DÖR

Prins Roberto Corsini sköts ihjäl av en tjuvskytt år 1984 i Florens. Kort därefter gjordes ett inbrott i slottet, men inget blev stulet. I staden gick ryktet att prinsen var Monstret och hade mördats i samband med en utpressnin­g som spårat ur och att inbrottet hade resulterat i att viktig informatio­n för att bevisa detta hade bortförts.

OFFER CLAUDIO STEFANACCI OCH PIA RONTINI

Offren påträffade­s av sina vänner efter att de lämnat gruppen. Rontinis vagina och ena bröst hade stympats. Paret dödades på en söndag samtidigt som den sardinska klanen satt häktade.

VITTNE OIDENTIFIE­RAT

Det rapportera­des anonymt till polisen att pistolskot­t hade ljudit runt tjugo i tio samma kväll Rontini och Stefanacci mördades.

LEDTRÅD ETT HANDAVTRYC­K

Ett avtryck av en vänsterhan­d hittades på biltaket vid platsen för morden på Rontini och Stefanacci. Detta fick utredarna att tro att mördaren var högerhänt – han skulle hållit pistolen med höger hand och stött sig med vänstra handen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden