Mordmysterier (Sweden)

CATHYS SISTA ÖGONBLICK

CATHYS FÖRFLYTTNI­NGAR NATTEN HON DÖDADES VAR HELT NORMALA … TILLS HON MÖTTE SIN MÖRDARE.

-

VITTNE SKRIKET

Mary Spence, då en ung flicka vid Keough, står sent på kvällen utanför en lärares hem (hon var kär i honom). Läraren bodde blott ett kvarter från Cathy. Spence hör flera skrik (”en mans röst och smällar”) i riktning lägenheter­na i Carriage House.

LEDTRÅD CATHYS BIL

Ungefär klockan halv fem på morgonen hittas Cathys gröna Ford Maverick från 1969 olåst och parkerad invid hennes lägenhet av Koob and Mckeon. Hjulen är leriga och en kvist sitter i ratten.

HÄNDELSE TUREN TILL AFFÄREN

Efter att löst in en check på 255 dollar i en bank i Catonsvill­e inhandlar Cathy bullar på Muhly’s Bakery i köpcentret Edmundson Village. Det är mellan denna tur till köpcentret och färden hem som Cathy möter sin mördare.

HÄNDELSE SAMTALET TILL POLISEN

Klockan ett på natten ringer Koob polisen och de anmäler att Cathy är försvunnen. En polis noterar detaljerna kring omständigh­eterna. Koob, Phillips och Pete Mckeon samlas för bön kring köksbordet.

VITTNE VITTNE PÅ PARKERINGS­PLATSEN

Klockan halv nio på kvällen ser ett ögonvittne (en flygvärdin­na) Cathy sitta i sin parkerade gröna Ford Maverick i byggnadens parkerings­plats (där hon hade en hyrd plats). Vittnet minns att det såg ut som om hon väntade på någon.

HÄNDELSE SAMTALET TILL FADER KOOB

Vid midnatt är Phillips oroad över att Syster Cathy inte kommit tillbaka hem till Carriage House. Men hon ringer inte polisen. Istället ringer hon Fader Gerald Koob, Cesniks vän med vilken hon hade en romantisk relation.

VITTNE RUMSKOMPIS­EN

Russell Phillips pratar kort med Cathys rumskompis. Hon berättar om Cathys planer för kvällen: hon ska till banken och sen till juvelerare­n (hennes kusin hade precis förlovat sig och hon tänkte köpa en present).

OFFER CATHY CESNIK

Cathys kropp påträffade­s två månader efter att hon försvunnit. Platsen är avsides, mördaren måste ha haft mycket god kännedom om området.

 ??  ?? OVAN Cathy var mycket omtryckt av sina elever, som var rätt nära henne i ålder. Hon var djupt saknad när hon försvann.
OVAN Cathy var mycket omtryckt av sina elever, som var rätt nära henne i ålder. Hon var djupt saknad när hon försvann.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden