Mordmysterier (Sweden)

NEDSKJUTEN PÅ GOWAN AVENUE

POLISEN HADE INTE MÅNGA TEKNISKA BEVIS ATT GÅ PÅ, MEN FLERA VITTNEN PÅSTOD ATT DE HADE SETT MÖRDAREN.

-

LEDTRÅD IP-ADDRESSEN

En okänd person använde webbplatse­n 192.com för att söka efter Jills address i november 1998, fem månader efter hennes död. Detta var enda gången någon fick tillgång till hennes address från webbplatse­n det året.

VITTNE RICHARD HUGHES

Hughes såg en man mellan 30 och 40 år som var kraftig, av medelhöjd, med mörkt, tjockt axellångt hår. Han beskrev att mannen hade ett runt ansikte, utan något skägg och var klädd i en mörk regnjacka.

LEDTRÅD KULOR OCH PATRONER

Enligt polisens tekniska undersökni­ng passade Remington-kulan med en 9 mm semi-automatisk pistol.

VITTNE BARRY LINDSEY

Lindsey såg en man som såg ut som om han kom från medelhavso­mrådet på Gowan Avenue.

VITTNE GEOFFREY UPFILL-BROWN

Upfill-brown beskrev hur han såg en man utan skägg med en ohälsosam hudton, och tjockt, svart axellångt hår. Han sa att han var kraftig, ungefär 170 cm och 35–40 år.

LEDTRÅD BLÅ RANGE ROVER

Cctv-bilder visar en blå Range Rover på Fulham Palace Road, som snabbt kör iväg klockan 11:52, precis efter mordet. En trafikant rapportera­de att en range rover stod olagligt parkerad på Dandos gata. Bilen har aldrig återfunnit­s.

VITTNE TERRY NORMANTON

Normanton såg en man som stod utanför Dandos hus med en mobiltelef­on i handen samma morgon som mordet ägde rum. Han beskrev att han var i 30 årsåldern, var klädd i en svart kostym utan slips, var 170 cm lång, lite vågigt svart hår och inget skägg.

OFFER JILL DANDO

Dando blev skjuten med en enda kula på vänstra sidan av hennes panna, vilket orsakade hjärnskado­r. Hon dog samma dag på sjukhuset.

VITTNE HELEN SCOTT

Vittnet såg en man som betedde sig misstänksa­mt på hörnet av Gowan Avenue vid ungefär klockan 8 på kvällen före mordet.

VITTNE SUSAN MAYES

Mayes såg en man som betedde sig misstänksa­mt, stående bredvid en mörkröd bil mittemot huset där Dando bodde, klockan 7 på morgonen, den 26 april. Hon beskrev att han var 160 cm lång, i sena 30-åren, medelhavsu­tseende, och med svart uppklippt, axellångt hår. Han hade på sig en svart kostym utan slips.

LEDTRÅD TIDEN HOS LÄKAREN

Barry George förnekade att han visste var Gowan Avenue låg, trots att han varit patient på en klinik på samma gata. Han hade till och med en tid bokad samma dag, vilket sätter honom på rätt plats vid rätt tillfälle.

 ??  ?? OVAN Mordet på en av landets mest kända och berömda programled­are från tv blev nyheter på många första sidor och löpsedlar medan polisen jagade hennes mördare. Den huvudmisst­änkte Barry George hade bara 75 i IQ och sågs därför som en osannolik mördare. Ändå trodde polisen att han hade dödat Jill Dando och anhöll honom för mordet.
OVAN Mordet på en av landets mest kända och berömda programled­are från tv blev nyheter på många första sidor och löpsedlar medan polisen jagade hennes mördare. Den huvudmisst­änkte Barry George hade bara 75 i IQ och sågs därför som en osannolik mördare. Ändå trodde polisen att han hade dödat Jill Dando och anhöll honom för mordet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden