Mordmysterier (Sweden)

MÖRDARENS JAKTMARKER

EN SERIEMÖRDA­RE OCH VÅLDTÄKTSM­AN FÖREFÖLL ATT RÖRA SIG FRÅN NORD I RIKTNING SÖDERUT, VILKET FICK POLIS ATT TRO ATT HAN SKULLE HA BYTT JOBB.

-

LEDTRÅD SKOSNÖRET

På en bakgård, i närheten av platsen för Maggiore-morden, fann utredarna ett helt nytt skosnöre knutet i en dubbelknut, som om det var led i förberedel­sen att binda offren.

HÄNDELSE DUBBELMORD­ET I GOLETA

Robert Offerman och Debra Manning påträffas livlösa i deras sovrum. Offerman har skjutits tre gånger i ryggen, Manning en gång i huvudet. Det är kort tid efter jul, den 30 december 1979, Goleta, California.

LEDTRÅD FOTAVTRYCK­EN

Hos Offerman hittas spåren av en Adidas tennissko i en rabatt. Mördaren har också tagit mat ur kylen och ätit – rester från julmiddage­n.

VITTNE POLISEN

Efter överfallet på en granne i Goleta den 1 oktober 1979 kör en Fbi-agent efter mördaren – som trampar på en stulen silverfärg­ad tioväxlad Nishikicyk­el. Mördaren försvinner i natten.

LEDTRÅD KNIVEN OCH CYKELN

En stulen cykel och köttkniv med svart skaft, som vid attacken trycktes mot det kvinnliga offrets tinning hittades slängda på gatan.

VITTNE UPPTÄCKER INBROTTSTJ­UVEN

De 6 juli 1979 i Danville väcks ett par av att en man står invid deras säng och trär på sig en skidmask. Mannen frågar främlingen vad han håller på med. Mördaren flyttar då litet på sig och paret lyckas att fly.

HÄNDELSE AVBRYTER MÖRDAREN

I februari 1978 är Brian Maggiore och hans fru Katie ute och går med hunden i Rancho Cordova. Teorin, baserad på bevismater­ial och slutlednin­g, är att de ska ha stört mördaren och att han skjuter ihjäl dem som hämnd.

HÄNDELSE DEN FÖRSTA ATTACKEN

Klockan fyra på morgonen den 18 juni 1976 angriper mördaren en kvinna i hennes hem på Paseo Drive, i Rancho Cordova-regionen i Sacramento­s östra område.

LEDTRÅD DEN HANDRITADE KARTAN

Vid spåren i Danville hittades också en handritad karta. Området det skulle föreställa har inte kunnat identifier­as, men mängden detaljer menar utredarna tyder på kunskap om områdets arkitektur och teknik.

LEDTRÅD BLAD FRÅN EN ANTECKNING­SBOK

En våldtäkt i Danville, Contra Costa, i december 1978 gav flera spår: tre utrivna sidor ur en anteckning­sbok. De hittades i närheten av ett järnvägssp­år. En mening inleds med: ”Världen är galen”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden