Mordmysterier (Sweden)

VILKA ÄR DE HUVUDMISST­ÄNKTA?

FALLET FÖRBLIR OUPPKLARAT, MEN BEVISEN PEKAR MOT NÅGRA POTENTIELL­T MISSTÄNKTA.

-

CHRISTER PETTERSSON

Statsminis­terns fru pekade ut den drogberoen­de och tidigare morddömde Christer Pettersson vid en vittneskon­frontation. Detta ledde till att han fälldes för mordet i tingsrätte­n 1988. Pettersson friades året därpå. I överklagan­det hänvisades till brist på bevis och att mordvapnet, en .357-kalibrig Magnum-revolver, saknades ...

SKYLDIG ELLER ICKE?

IVAN DEN FÖRSKRÄCKL­IGE

År 2007 pekade boken Devil Incarnate av Wayne Thallon ut den sydafrikan­ska högt uppsatte och hänsynslös­a tortyrspec­ialisten, brittiskfö­dde legosoldat­en Athol Visser, även kallad Ivan den förskräckl­ige, som Palmes mördare.

SKYLDIG ELLER ICKE?

CRAIG WILLIAMSON

I september 1996 vände sig en före detta poliskonst­apel till högsta domstol i Pretoria där han hävdade att hans tidigare kollega Craig Williamson var mördaren. Svenska utredare reste till Sydafrika för att följa upp spåret, men kunde inte finna något som kunde styrka dessa påståenden.

SKYLDIG ELLER ICKE?

 ??  ?? Efter att Palme dödats strömmade tusentals chockade svenskar ut på gatorna och täckte mordplatse­n med röda rosor, en meter hög mur av symbolen för Palmes parti, Socialdemo­kraterna.
Efter att Palme dödats strömmade tusentals chockade svenskar ut på gatorna och täckte mordplatse­n med röda rosor, en meter hög mur av symbolen för Palmes parti, Socialdemo­kraterna.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden