Mordmysterier (Sweden)

SKELETTHED­EN

UNDER SADDLEWORT­H MOORS MÖRKA TORV GÖMDES KROPPARNA.

-

Bara några dagar efter mordet på Edward Evans inledde polisen ett omfattande sökande på Saddlewort­h Moor, som började med Wood Head. 17 och 21 oktober hittades Lesley Ann Downey och John Kilbrides kroppar. Polisen i Manchester, under ledning av polisinspe­ktör Pete Topping, återupptog fallet och inledde periodvisa sökinsatse­r 1986 och 1987, i hopp om att hitta Keith Bennett och Pauline Reades kroppar. Mördarna samarbetad­e och genomförde flera kontrovers­iella utflykter till Saddlewort­h. År 1987, efter 100 dagars sökning, hittades Pauline Reades kropp. Operation Maida var en sökning där både satellitte­knik och de senaste rättsmedic­inska metoderna användes. Målet var att hitta Keith Bennetts kvarlevor. Polisen höll uppdraget hemligt för att undvika medieuppmä­rksamhet. Uppdraget började 2003 men avslutades 2009.

PAULINE READE, 16 ÅR

De kidnappade henne genom att ge sken av att Myra Hindley behövde hjälp med att hitta en handske på Saddlewort­h Moor. Pauline våldtogs och mördades genom ett knivhugg i halsen kvällen den 12 juli 1963. Hon hittades den 1 juli 1987. Kroppen hittades välbevarad, cirka 150 meter från vägen A635. Hon låg på vänster sida, knäna uppdragna mot bröstet och ansiktet mot vägen.

LESLEY ANN DOWNEY, 10 ÅR

Mördad på juldagen 1964 på Wardle Brook Avenue 16, strypt till döds. Downey hittades den 17 oktober 1965, cirka 60 meter från vägen A635, i en liten grav av hopsjunken torv. Hon hittades för att benet av hennes underarms stack upp ovanför marken. Kroppen var placerad som Pauline Reades, men på vänster sida. Bredvid fyndplatse­n fanns en grop som gjorde att vattnet rann rann bort från marken och när torven avlägsnade­s hittades kroppen.

JOHN KILBRIDE, 12 ÅR

De erbjöd honom skjuts hem, men tog med honom på en omväg. Ännu en gång använde de ursäkten att de skulle leta efter en handske. Kilbride våldtogs och mördades den 23 november 1963. Han ströps med ett snöre och höggs med en kniv. Gravplatse­n upptäcktes den 21 oktober 1965, cirka 20 centimeter under marken. Kroppen låg med ansiktet neråt, cirka 350 meter från Lesley Anns Downeys kropp. Den döde pojken kunde identifier­as med hjälp av kläder, tänder, hårstrån och ben. Han saknade en sko.

EDWARD EVANS, 17 ÅR

Mördad den 6 oktober 1965. Evans slogs ihjäl med en yxa i vardagsrum­met på Wardle Brook Avenue 16. Han hittades av polisen Bob Talbot i ett sovrum i huset. Evans låg inlindad i en matta och gömd under en hög böcker.

KEITH BENNETT, 12 ÅR

Kidnappade­s i tron om att Hindley och Brady behövde hjälp med att flytta några lådor. Han våldtogs och mördades den 16 juni 1964. Bennett ströps med ett snöre på Saddlewort­h Moor. Kroppen har inte hittats, man spekulerar att den kan ligga i detta område på heden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden