Mitt i Mälarö

Efter intorkad skörd har nytt hopp väckts

Dokusåpain­spelning, husrenover­ing och bröllopspl­anering. Och mitt i allt ska en bok skrivas. Hos Anders Bagge i Skå är det fullt ös.

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Ett filmteam packar precis upp när Mälarö Tidning kommer på besök hemma hos Anders Bagge. De ska dokumenter­a virrvarret och hyperaktiv­iteten som präglar denna Skåbos liv.

Villan i Marieberg är mitt uppe i en totalrenov­ering. Kök, hall, matrum och vardagsrum är utrivet, nytt ska in och taket på studion ska läggas om.

Samtidigt ska Anders planera sitt stundande bröllop med sambon Johanna Lind, I augusti smäller det och innan dess ska Anders ha hunnit gå ner 22 kilo i vikt. Den processen filmas också, som del av hans ambassadör­sroll hos Viktväktar­na.

Inför bröllopsre­san ska han också bearbeta sin flygrädsla (i ett flygplan som står parkerat mitt på gräsmattan och med en flygsimula­tor i källaren). Dessutom ska han skriva en bok.

Filmteamet från dokusåpan följer honom hack i häl. Finns det något helt privat som han inte visar upp?

– Skillnaden mellan of- fentliga jag och privata jag är mycket liten. Men jag störs inte av att vara en offentlig människa. Jag valde det själv och jag valde tidigt att vara öppen med vem jag är. Det finns inte mycket som ni inte vet. Och än mindre efter den här boken, säger han.

Boken skriver han tillsamman­s med författare­n Helén Bjurberg, också hon Färingsöbo. De blev ihopkoppla­de av förlaget Fortum och har jobbat med boken hela våren. Jobbar gör de mitt i kaoset i Mariebergs­villan.

– Jag gillar att vara hemma. Och jag älskar att ha människor omkring mig, så de får gärna komma hit, säger Anders.

Men även om han själv beskriver sig som väldigt social är det klart att det också är utmattande att ha fullt med folk hemma och en massa järn i elden. Anders har länge varit öppen med sin ADHD och panikånges­t. Känslorna styr i allra högsta grad.

– Johanna brukar säga att jag är som en liten fjäril. Jag är en väldigt känslig varelse med för många tentakler som känner av överallt. Dessutom lever jag i mina känslor. Om jag är ledsen då visar jag det och jag stänger inte in det. Blir jag arg så blir jag så jäkla arg och blir jag glad blir jag så jäkla glad, säger han.

Det är starka känslor åt alla håll, allt eller inget, på eller av. Han drar igång många saker och det blir lätt kaosigt, men Anders menar att känslosval­len också hjälpt honom som artist.

Att jobba med Anders är utmanande men samtidigt väldigt roligt, tycker Helén Bjurberg.

– Det är som en berg-och dalbana. Man får sätta sig och åka med, säger hon.

Boken kommer bjuda på många av de historiern­a som uppstår mitt bland dessa känslor och all aktivitet. Helén Bjurberg tror också att boken kommer visa en annan Bagge än den som syns i teverutan.

– Bilden som många har av Anders är en charmig mysfarbror. Den bilden är absolut sann, men många vet inte att han också haft mörka perioder, och ofta lidit av dåligt självförtr­oende och av ångest. Jag tror att boken kommer nyansera bilden av Anders framgång, säger hon.

 ??  ??
 ??  ?? KAOSIGT. Att jobba med Anders Bagge är både utmanande och roligt tycker Helén Bjurberg.
KAOSIGT. Att jobba med Anders Bagge är både utmanande och roligt tycker Helén Bjurberg.
 ??  ?? KÄRLEK. Hundarna är en stor del av Anders Bagges liv.
KÄRLEK. Hundarna är en stor del av Anders Bagges liv.
 ??  ?? FULLT UPP. Anders Bagge har mycket att stå i i höst.
FULLT UPP. Anders Bagge har mycket att stå i i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden