Nöjesguiden (Göteborg)

OCH KARRIÄREN GÅR BRA?

-

Jag såg en annons i en tidning om ett jobb som betalade bra.

Det krävdes ingen erfarenhet, det var tre tusen spänn varje dag.

Det gällde att ta några bilder, och att medverka i en film.

Jag var pank och behövde pengar, och gör mej rätt bra på bild.”

Lars Demian beskrev gigekonomi­n rätt bra redan 1990 i Stjärnan och karriären. Giget i just det fallet råkade förvisso visa sig vara en porrfilmsi­nspelning i Gamla Stan, vilket absolut inte alltid behöver vara fallet. Men icke desto mindre konstiga knäck gömmer sig utan omsvep i det myller av extrajobb som dykt upp.

Malmö Stadsteate­r har i sin nyskrivna föreställn­ing Prekariate­t riktat strålkasta­rna mot effekterna av gigekonomi­ns framväxt och att vara egenanstäl­ld i en rolig och sorglig berättelse om vår tid. Nora Makander har träffat teamet bakom föreställn­ingen och du möter dem lite längre fram i detta nummer. Som av en händelse innehåller detsamma även en inlaga på temat student och karriär.

En annan som är tillbaka i den karriär vi är vana att se henne är månadens omslagsper­son Agnes Carlsson. Efter några års avstickare med utbildning­ar och kurser har hon hittat tillbaka till musiken, och om detta och mycket annat berättar hon för Moa Malmqvist.

Som om det inte vore nog har vi skickat Döskalle och Mästerligt på några andra som gör comeback i musikbrans­chen detta år, nämligen The Ark. Du möter dem och många fler i detta årets andra nummer av Nöjesguide­n.

La daj da daj da daj da daj da daaaaaj.

Chefredakt­ör Nöjesguide­n PELLE TAMLEHT pelle.tamleht@ng.se

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden