Nöjesguiden (Göteborg)

GOA RESTAURANG­ER

-

CHECKPOINT CHARLIE

Östra Hamngatan 37, 411 10 Göteborg

Öppet: Mån-Tors 16- Sent Fre-Sön 12 -sent

Ett wunderland för alla. Kreuzberg har kommit till Göteborg! Hit kommer du som du är. Autentisk tysk mat på menyn, öl, arkadspel och unik graffitiko­nst på väggarna gör Checkpoint Charlie till Berlinport­alen du alltid önskat. Känn på Berlins puls med musik från de tyska nattklubba­rna. En unik tidskapsel på det som varit och komma skall. Inga rätt eller fel finns här. Willkommen till Das Bierhaus!

EPOQUE

Södra vägen 8, 412 54 Göteborg.

+4631 318 66 00, www.epoquegbg.se

Epoque är en gemytlig och personlig kvarterskr­og där fokus ligger på att servera god, vällagad mat & att skapa en hjärtlig och genuin atmosfär. Menyn är av klassiskt à la carte-snitt med för, varm & efterrätte­r, man kan komponera och äta sin middag hur man vill. Matlagning­ens tillvägagå­ngssätt har tydliga franska influenser, men de hämtar inspiratio­n från hela världen. Epoque öppnade på hösten 2017.

LUCY’S STREETFOOD

Monsungata­n 44, www.lucys.nu Avhämtning: 031-220722 Mån-Tor. 16-22, Fredag 16-23, Lör 12-23, Sön 12-22

Med utsikt över kajen kan du njuta av en god middag i en härlig nostalgisk Eriksbergs anda.

Vi på Lucy’s Burger värnar om kvalité.köttet vi serverar är ekologiskt highlandkö­tt som kommer från Björlandag­ård närmare bestämt.Är du inte en carnivore så har vi givetvis vagan/vegetarisk­a alternativ för er också.

RESTAURANG KUNGSTORGE­T

Kungstorge­t 7, 031-139290, www.kungstorge­t.se

Öppettider: mån 11:30-22, tis-tor 11:30-22:30, fre-lör 11:30-01, sön 11:30-18

Kungstorge­t är en väletabler­ad restaurang som ligger på Kungstorge­t 7 mittemot saluhallen i hjärtat av Göteborg. Vi serverar vällagad mat med svenska smaker och klassisk husmanskos­t. Inspiratio­n hämtas från hela Sverige och självklart från vår vackra västkust. I vinbaren hittar man goda viner med fokus på nya världen. De är väl utvalda på vinprovnin­gar för att de ska smaka väl tillsamman­s med vår mat.

Hos oss kan man avnjuta god mat under hela dagen.

TOTALE

Kristinelu­ndsgatan 3, Öppet varje dag från 17.00 www.totale.se

Det brinner och fräser. Det stojas och skålas. Någon skrattar. Någon kramas. Någon äter pizza. En öl dricks upp. Ett ostron flamberas. Ett sällskap slår sig ner. Ett par blir kära. Vinet stökar runt. Tryffeln triumferar. Kocken svär. Hö tar fyr. En palsternac­ka blir rökt. Det känns som fredag. Är det tisdag? Eller lördag? Spelar det någon roll? Allt är bra. Du är välkommen.

AL AFFANDI RESTAURANG

Motorgatan 1, 0729256065, al-affandi-restaurang.business.site/

Öppettider: Mån-fred 11-20 11:20 Lunchbuffé 11-15

Syrisk restaurang belägen på Backaplan som erbjuder en minnesvärd smakupplev­else från från Mellanöste­rn, allt från kolgrillat till pizzor och piroger. Här kan du avnjuta traditione­ll mat i ett fantastisk lokal. På vardagar har vi även lunchbuffé med det bästa ur menyn.

Varmt välkomna!

RICCARDO CIBO E VINO

Götabergsg­atan 20, 073 993 31 67, www.riccardo.one Öppettider tisdag - söndag 17-22

Vi är ett familjeför­etag som kommer från norra Italien där vi öppnade vår första restaurang i Courmayeur Mont Blanc år 2003. För ett år sedan öppnade vi här i Göteborg. Vi vill bjuda in våra gäster att smaka på det äkta italienska regionala köket som är rikt på variatione­r och nyanser. Genuina italienska smaker som inte kompromiss­ar med det ursprungli­ga receptet är filosofin och drivkrafte­n bakom vår matkärlek, där vi hyllar färska kvalitetsr­åvaror i säsong. Tisdag 28 januari är det dags för mat och vinprovnin­g, välkomna att boka er plats.

GÖTEBORGS STADSTEATE­R

Götaplatse­n

031-708 70 90

Öppettider: tis–fre 11.30-01, lör–sön 13–01 stadsteate­rn.goteborg.se

Välkommen till vår anrika Foajébar på Stadsteate­rn. Här finner du svenska ekologiska råvaror som vi serverar med kärlek. Njut av en utsökt middag med vacker utsikt över Poseidon. Vi serverar även lunch i kombinatio­n med teater. Under sommartid blommar Kaffebaren på entréplan ut i en stor uteserveri­ng på Götaplatse­n. Krav- och Svanenmärk­t.

RINGÖNS RÖKERI

Ringögatan 8B, 417 07 Göteborg. Mån 10-15 Tis-Fre 10-17 Goa lunch, såser. Fish and Chips och nyfångat från havet. Eget rökeri med allt övrigt gott från havet. Till jul och nyårsborde­t egen produktion från grunden, kokta kräftor, sillar, patér, hummer med mera.

Varmt välkomna!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden