Nöjesguiden (Göteborg)

TEST AV SOMMARENS GLASSNYHET­ER

Frasse Levinsson har provsmakat nyheterna i det halländska glassföret­agets Sia:s sortiment.

- TEXT: FRASSE LEVINSSON

GLASSBÅT HALLONLAKR­ITS

God! Smakar både hallon och lakrits. Men jag saknade palmoljan.

SAFFRAN

Också god! Visst känner man sig lite härligt sydeuropei­sk när man äter saffransgl­ass? En mental resa till en gelateria i Italien.

MER GLASS ÄN så här orkade jag tyvärr inte äta. Men vem kan klandra mig? Budet bestod av tio olika glassar. Vilken sorts människa smäller i sig tio glassar bara sådär? Man kan kanske argumenter­a för att jag borde ha tagit en liten sked av varje glass, istället för att äta hela. Men det är lätt att vara efterklok.

DESSUTOM ÄR JAG i ärligheten­s namn ingen glasskille. Min exflickvän var ofta irriterad på att jag inte delade hennes fäbless för glass. Hon tyckte det var tråkigt att jag inte visade någon större entusiasm för att ta en glass i solen på sommarens första dag. Därför hade det känts lite som en skymf mot henne att girigt sleva i mig tio olika smaker.

SMAKERNA SOM TYVÄRR inte får något betyg är KokosYuzu, Hasselnöt, Caramel Latte, Melon Laktosfri, Ljus Choklad Laktosfri, Ice Dream Nötchoklad, Vit Choklad Smultron och Ice Dream SaltKarame­ll Kokos. Sias glassnyhet­er finns ute nu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden