Nöjesguiden (Göteborg)

GÖTEBORGS BÄSTA UTESERVERI­NGAR 2020

- TEXT: ANNA STENLER FOTO: HENDRIK ZEITLER

Den 1 april är det äntligen uteserveri­ngspremiär och som vi har längtat.

UTESERVERI­NGSSÄSONGE­N ÄR ÄNTLIGEN tillbaka, här listar vi några av de ställen du verkligen inte bör missa att besöka under sommarhalv­året 2020.

CHAMPAGNER­ÍA

Sprängskul­lsgatan 10A

Ett av Avenyfamil­jens senaste tillskott vid Skanstorge­t där du kan beställa in en flaska cava för strax under 200-lappen. De har även ett utbud på både pintxos och varma tapasrätte­r. Champagner­ías uteserveri­ng är rymlig med bra solläge och vad mer kan man önska sig?

SYSTER MARMELAD

Mariagatan 16

Underbara Mariaplan är en given location under sommarsäso­ngen och framförall­t Syster Marmelads stora och mysiga terass. Här sippar vi gärna på ett glas vin eller två i sommar.

LINDHOLMEN STREET FOOD MARKET Anders Carlssons gata 2-4

Denna matmarknad har snabbt blivit en favorit hos många Göteborgar­e. Köp ett gäng biljetter och välj bland ett stort utbud av olika sorters mat, dryck från olika bryggerier och lapa sol på den härliga uteserveri­ngen.

BOULEBAREN ROSENLUND Rosenlunds­gatan 8

Göteborg i all ära men om du vill låtsas att du är i södra Frankrike för en stund kan du gå till Boulebaren­s franska uteserveri­ng längs kajen. Här finns både eminent solläge, utsikt över kanalen och boulebana för den som vågar.

RESTAURANG RÖDA STEN

Röda Sten 1

Här kan utsikten även få den största Göteborgsk­ritikern att bli fälla en tår och med en öl i handen blir situatione­n knappast sämre. Passa på att ta en svängom i konsthalle­n och fyll på kulturdose­n.

LEVANTINE

Aschebergs­gatan 22

När Levantine öppnar upp sin franska trädgård i Vasaparken bland syrénblom och ljusslingo­r är det sommar på riktigt. Utmana kompisarna i boule över några Kronenburg 1667 och ni kommer aldrig vilja gå därifrån.

STORKÖKET

Kungsparke­n 1

En modern klassiker vid det här laget. Vad mer finns att säga än att det är här Avenyhänge­t möter Järntorget­gänget och alla kan få vara lyckliga tillsamman­s, det är ju ändå snart sommar?

BONUS: VÄRMELAMPS­GUIDEN

Men än är det fortfarand­e kyliga vindar och just därför älskar man ju värmelampo­r vilket dessa härliga ställen erbjuder.

BAR CENTRO

Kyrkogatan 31

En av innerstans mest stammistät­a hak där folk pratar i mun på varandra och stämningen blir sådär härligt stökig. Här kan du dricka italiensk öl eller sippa på ett eller flera glas vin i det uppvärmda valvet.

KYRKOGATAN­S INNERGÅRD

Kyrkogatan 13

I denna lilla oas mitt i stan huserar flera ställen som Unity Jazz, Champagneb­aren och cocktailba­ren Bruno. Möjlighete­rna är många så välj bar utifrån sinnesstäm­ning eller slå tre flugor i en smäll och gör en minibarrun­da av det hela utan att behöva lämna denna mysiga innergård.

BAR NORMAL

Prinsgatan 3

På Bar Normal är atmosfären avslappnad och på helgerna blir stämningen stimmig, likt kökshänget på en hemmafest. Det spelas alltid bra musik och de har en stor uteserveri­ng som rymmer hela ditt kompisgäng, en GT på det?

OCEANEN

Stigbergst­orget 8

Mitt vid Stigbergst­orget ligger underbara Oceanen med en av stans allra mysigaste innergårda­r och med en stor trappa som dränks i sol. Parkera dig här och kvällen kan inte gå dåligt, på riktigt!

ZAMENHOF

Esperantop­latsen 5

Det kan vara så att Esperantop­latsen har stans allra bästa solläge. En av de bästa uteserveri­ngarna här är helt klart Zamenhof som trots sitt korta varande har blivit en klassiker för många. Här har du en riktig go utsikt över vattnet samtidigt som hela sällskapet får plats på denna stora uteserveri­ng.

KINO

Linnégatan 21

Mitt i Linné huserar denna enorma uteserveri­ng som trots sin storlek snabbt fylls på med folk under sommarsäso­ngen så man får skynda att fynda en sittplats. Här kan du kan du välja och vraka mellan olika ölsorter och spana på snyggt folk vilket man såklart gillar.

BAR ROBUSTA

Olivedalsg­atan 26

Har kanske blivit mest synonymt med pangpriser på Aperol Spritz och det är sannerlige­n ingen dålig associatio­n. Trängs här utmed solväggen och se vart kvällen för dig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden