Nöjesguiden (Malmö)

CELEBER TAKEOVER PÅ RADISSON BLU

Den skånske kocken Daniel Müllern får sällskap av Hans Bihl, en av nordens mest meriterade bartenders. Tillsamman­s ska de nu husera på Radisson Blu i Helsingbor­g.

- TEXT: FILIP SANDSTRÖM BEIJER

DE TVÅ ROCKSTJÄRN­ORNA från krogvärlde­n slår nu ihop sina samlade kunskaper och erfarenhet­er och möts i Helsingbor­g för att skapa ett helt nytt koncept på Radisson Blu Metropol Hotel. Populära Nellys Food Etc får nu en remake, och i samband med det, det nya namnet Nellys Locale by Daniel Müllern.

DANIEL MÜLLERN SOM har sin bas i Trelleborg fick sitt stora mediala genombrott i Kanal 5:s program Köksmästar­na, som han vann 2014. Två år senare gjorde han entré i Tv4-programmet Kockarnas Kamp.

HANS BIHL KOMMER med ett färskt certifikat från Wset Level 3, vilket är unikt i norden, och ska ansvara för restaurang­ens bar.

– Tanken är att bygga känslan av en internatio­nell hotellbar. Vi kommer att jobba med väldigt hög serviceniv­å och vara väldigt noga i vårt hantverk. Det kommer att vara stora isblock och vi kommer inte kompromiss­a med råvaror och hållbarhet­stänk. Vi vill hitta olika vägar att återanvänd­a, säger Hans Bihl.

FÖR MÜLLERN VAR det inte självklart att göra comeback i restaurang­köket. För lite mer än ett år sedan lämnade han branschen för att ägna mer tid åt familjen och helt enkelt få mer harmoni i livet, som han själv beskriver det. Idag är han konsult och har gjort en hel del gästspel på olika restaurang­er samt tagit fjärdeplat­sen i Årets Kock 2019.

– Jag vill inte stagnera. Jag är 46 år men känner mig som 26. När Micke (Michael Lundin, General Manager Radission Blu) kontaktade mig och frågade om jag var intressera­d var jag först tveksam. Men eftersom jag mår bra av att träffa andra kockar, och gänget på Radisson var helt optimalt, då såg jag att det fanns potential. När jag sen hörde att Hasse skulle in och ha hand om barbiten, då var det svårt att säga nej, berättar Daniel Müllern.

ATT DRIVA RESTAURANG på högklassig­t hotell innebär både möjlighete­r och utmaningar. Totalt finns 205 rum på hotellet och för de övernattan­de gästerna ska restaurang­en bli det självklara valet. Men samtidigt riktar sig Nellys Locale by Daniel Müllern till hela Helsingbor­g. – Vi ligger på Söder i Helsingbor­g men det ska kännas som om man sitter i Brooklyn. Det här kommer att sticka ut i Helsingbor­g. Det är en väldigt stor smakbredd i menyn. Det här är ett ställe som du bara ska kunna kliva in på och inte vilja gå därifrån.

DUON SATSAR NU på helhetskon­ceptet. Det ska vara en upplevelse anpassad efter egna behov när man får ett bord på restaurang­en, vilket bland annat kommer att märkas på baren.

– En stor skillnad i den här baren, jämfört med andra barer, är att mina bartendrar kommer att jobba mycket ute på golvet. Vi kommer att sammanlänk­a baren med matsalen vilket innebär att vi kommer jobba med table service. Då kommer bartendern ut, erbjuder ett begränsat utbud eller en signaturdr­ink. Senare kommer vi jobba med desserter och avecvagn. Erbjuda provningar, så att man ska få möjlighete­n att prova lite olika cognacs och så vidare, säger Hans Bihl.

NELLYS LOCALE BY Daniel Müllern premiäröpp­nar den 25 mars och förberedel­serna pågår för fullt. Vad gästerna kan förvänta sig av framtiden är tydligt.

– Framförall­t en mer spännande och attraheran­de meny. Gästerna måste attraheras, och det kommer de att göra med den här menyn. Oavsett om man är ute med tjejgänget och vill ha lite mindre rätter eller om det är affärsrese­närer på hotellet som vill ha stans bästa entrecote med pommes och bearnaises­ås, så ska det finnas något för alla. Vi ska tänka internatio­nellt och storstadsh­otell, säger Daniel Müllern.

Kalendegat­an 7

Tel: 040-786 00 www.paddys.se

Det spelar ingen roll om du är sugen på en klassisk old fashion, en god middag, eller en exklusiv Gin & Tonic. Paddys är stället för alla som uppskattar superbra mat och dryck. Med vår gedigna pub och ett stort utbud av skummande drycker avnjuter du allt från en härlig AW på vardagskvä­llarna till en svängig helg med liveband. Med fritt inträde, tre barer och musik för allas öron bjuder vi på oförglömli­ga upplevelse­r på Paddys.

 ??  ?? DANIEL MÜLLERN
DANIEL MÜLLERN
 ??  ?? HANS BIHL
HANS BIHL
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden