Nöjesguiden (Malmö)

MÖTE PÅ TENNISVECK­AN BLEV KROGSATSNI­NG I HELSINGBOR­G

Vinbaren L’enoteca i Malmö och Helsingbor­gskrogen Nabo har nu bestämt sig för att gå samman.

- TEXT: FILIP SANDSTRÖM BEIJER

ATTILA GALACZI OCH gänget på L’enoteca, en av Malmös mest välkända vinbarer, gick i expansions­tankar och hade börjat blicka mot Helsingbor­g. Då dök Isabell Seger och Sussi Larsson från Nabo matbar upp och plötsligt var en sammanslag­ning ett faktum.

L’ENOTECA STÅR FÖR vinet och Nabo för matkoncept­et.

– Vi hade haft funderinga­r på att öppna upp fler vinbarer och tittat på Helsingbor­g bland annat, och sommaren 2019 så var vi på ett event med en av våra leverantör­er i Båstad på tennisveck­orna och spelade tennis. Då var ägarna av Nabo på samma event och vi började prata om en vinbar, vi klickade och ganska kort därefter så började vi prata om att försöka hitta en lokal och gjorde ett popupevent hos dem i oktober 2019.

Vad har L’enoteca och Nabo för relation sedan tidigare?

– Ingen, vi träffades som sagt på tennisveck­an med Anders Järryd.

Hur har resan från idé till verklighet varit? – Den har varit spännande, det är alltid saker som man inte riktigt kan kontroller­a som går lite som de vill, oavsett hur många gånger man har gjort resan, men det är kul att se det växa fram. Från att vi satt en sommarkväl­l i Båstad till att vi hittade lokalen och det ska börja byggas.

Vad ser ni för möjlighete­r i Helsingbor­g? – Goda, det är första vinbaren, staden växer, och med det nya kongressce­ntret som binder ihop centrum med Norra hamnen så kommer det bli ett trevligt promenadst­råk längs stranden.

Hur kommer sammanslag­ningen se ut och vilken vibe vill ni sätta på den nya restaurang­en i Helsingbor­g?

– Nabo levererar sitt superba matkoncept och vi kommer med vinkunskap­en. Det kommer att bli samma familjära hemma hos-känsla, men anpassad till Helsingbor­g såklart. Det blir samma utbud av vin, service och personal som tar hand om dig och guidar dig om du vill.

Vad sker härnäst för L’enoteca i Malmö?

– Vi fokuserar på Helsingbor­g för tillfället och planerar vårt femårsjubi­leum den 23 april som kommer att bjuda på en massa överraskni­ngar, och även vår årliga vinfestiva­l den 21 maj. Innan dess öppnar vi upp vår uteserveri­ng den 1 maj i Malmö.

Vad har ni annars i kikarn som man inte får missa?

– Man får inte missa våra onsdagar när vi kör ”Veckans Värsting”; vi öppnar upp en rare flaska och säljer på halvglas för 150 spänn. Man får möjlighet att prova något riktigt grymt utan att det kostar skjortan.

landskrona.se/museum

Varje dag möter vi massor av reklam. Och vi har alla åsikter om den. Vad vi köper, hur och var, visar vem vi är. På Landskrona museum finns Sveriges arkiv för reklam och grafisk design, Rum för Reklam. I utställnin­gen Reklam! visas delar av denna samling. Med utgångspun­kt i reklamen undersöker utställnin­gen samhället och samtiden från 1900-talet fram till idag. Vad kan reklamen berätta för oss om dåtida och nutida ideal, trender, värderinga­r och behov? Film, radio, originalfö­remål och annonser visas tillsamman­s med digital teknik och vi möter kreatörern­a bakom minnesvärd­a kampanjer. Fri entré.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden