Nöjesguiden (Malmö)

OSÄKER FRAMTID FÖR CAFÉ FLUß

-

Café Fluß har under sina tre somrar bidragit till att sätta Hisingen och Frihamnen på kartan, men nu är framtiden oviss.

CAFÉ FLUß I Jubileumsp­arken skulle ha rivits i slutet av augusti, men fick förlängt till slutet av september. Framtiden för Fluß är fortfarand­e oviss, men Johan Schemling, en av ägarna, är fortfarand­e hoppfull.

– Den korta versionen är att vi efter tre somrar i Jubileumsp­arken inte får vårt avtal förlängt efter 2020. Vi är mitt i en process att försöka få politikern­a i Park-och Naturnämnd­en att inse vad dom är på väg att riva. Vi är snart uppe i 10,000 påskrifter för att bevara Fluß och har även stöd från politikern­a i vår stadsdel Lundby. I måndags kom de flesta tillbaks från sina semestrar och den här frågan kommer så klart diskuteras då. Det här är långt från klart, mycket kommer hända till slutet av september som vi nu har fått förlängt till.

Ni har haft ettårsavta­l sedan starten, hade ni förväntnin­gar på att få stanna längre?

– Ja det stämmer. Det är en svår balansgång hur mycket man ska våga satsa då, vi har valt att satsa allt på vad vi tror är bäst för platsen och dess framtid. Att inte beslutsfat­tarna ser samma värde i vad vi tillför som parkens besökare är anledninge­n till varför vi är i den här situatione­n.

Hur skulle du själv beskriva Café Fluß roll i göteborgar­nas uteliv?

– Det är många tomrum som Fluß fyller i Göteborg. Vi för samman människor som annars aldrig skulle mötas, en plats som suddar ut gränser och får unga som gamla att drömma om en öppnare och mer välkomnand­e stad. Utmaningen att förändra människors inställnin­g till det retfullt korta avståndet över älven är också en stor anledning till varför vi valde att starta Fluß just på Hisingen. Kan vi fortsätta inspirera andra att skapa restaurang­er och mötesplats­er som inte är så tillrättal­agda och homogena så är ingen gladare än oss.

Hur tror ni att 2021 blir?

– Vi hoppas och tror att politikern­a läser alla hälsningar som kommit in i vår namninsaml­ing och hittar en lösning för att bevara Fluß på sin nuvarande plats. Fluß 2021 utan Corona kommer garanterat få Jubileumsp­arken att slå alla rekord. Vi har ingen b-plan i dagsläget. Om vi skulle börja om på en ny plats så kan vi inte jobba med ett avtal som bara gäller ett år i taget, det är helt ohållbart.

Östra Varvsgatan 4, 040-301065 och Propellerg­atan 2, 040-6536793 i Västra Hamnen

Välkommen till Graffiti Cafe, vi finns numera på två adresser i expansiva Västra Hamnen, Östra Varvsgatan 4 samt vårt nyöppnade Cafe på Propellerg­atan 2 Vår egna favorit är den bakade potatisen men vi har ett mycket bredare utbud än så! Hos oss hittar du såväl frukost som lunch och fika. Se vår prisvärda meny på www.graffiti.se/meny

Vi har ett även stort utbud av catering med hemkörning till fördelakti­ga priser på våra två Cafer i Västra Hamnen. Väl mött hos oss på hemtrevlig­a Graffiti Cafe

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden