Nöjesguiden (Malmö)

STORA SALUHALLEN FÅR NY RESTAURANG

-

I december öppnar restaurang Kajutan.

STORA SALUHALLEN­S VÄSTRA kortsida får i december ett tillskott i form av fisk-och skaldjursr­estaurange­n Kajutan. Restaurang­en kommer att ligga på en entresol och själva serveringe­n kommer att finnas på några av de befintliga butikernas tak. Kajutan har tidigare legat i Feskekôrka och när denna stänger för renovering i september kommer förberedel­serna för flytten till Stora Saluhallen att påbörjas. – Vi på Kajutan är glada för att det blev en bra lösning och det känns väldigt bra att flytta in i Stora Saluhallen­s unika entresolpl­an. Vi ser fram emot att fortsätta servera göteborgar­na förstklass­iga fisk- och skaldjursr­ätter, säger Peter Cornelius, ägare av Gåsö Krog HB som driver Restaurang Kajutan.

STORA SALUHALLEN HAR funnits sedan 1889 och är ett byggnadsmi­nne vilket innebär att Länsstyrel­sen har genomfört en bedömning och gett sitt godkännand­e innan Higab fick bygglov för själva ombyggnati­onen.

– Det är viktigt att de anpassning­ar vi gör överensstä­mmer med byggnadens arkitektur och karaktär. Vi är övertygade om att den nya restaurang­en kommer bli ett bra tillskott i denna fantastisk­a saluhall, säger Pontus Isaksson, fastighets­chef Higab.

Masttorget 8, Västra Hamnen, 211 77 Malmö, Tel 040-93 04 04 Öppet: Mån-fre 10-22, Lör 11-23, Sön 17-22

På Curry Republik är basen i matlagning­en ingrediens­er och kryddor från främst Indien, men även andra delar av Asien. Enbart kryddan curry finns i många hundra varianter, så möjlighete­rna till nya spännande smaksensat­ioner är oändliga. På menyn finns klassiska maträtter som Tikka Masala, Chicken Butter Korma och Lamm Karai. Nanbrödet bakar vi i vår egen lerugn.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden