Nöjesguiden (Stockholm)

“JAG TRODDE ATT DET SKULLE VARA COOLARE ATT LEVA ÄN SÅHÄR.” “DET ENDA JAG HÖRT OM PALMEMORDE­T ÄR FRÅN ALEX OCH SIGGES PODD.”

-

Låtarna handlar om tonårskärl­ek och ungdomen är ett genomgåend­e tema. Känner du dig ung?

– Ja, jag bor fortfarand­e hemma. Jag utvecklas också, men jag är ändå ung. Om du hade varit nära mig i 24 timmar hade du nog klassat mig som ganska ung pojke. Dålig på att laga mat, dålig på att städa mitt rum, plockar inte ut disken efter att jag ätit.

Vill dina föräldrar att du ska flytta hemifrån?

– Både ja och nej, när jag lämnar saker framme hela tiden. Min lillebror har flyttat hemifrån innan mig, så jag tror att mamma tycker att det är skönt att ha någon hemma fortfarand­e.

I VICTORS IDOL-AUDITION från 2017 berättar pappan att han hoppats att sonen skulle bli fotbollspr­offs. Så blev det inte, men föräldrarn­a är stolta ändå.

– Jag och min mamma är totalt olika. Min mamma gillar typ allting som jag gör men musikalite­ten kommer nog från pappas sida, han har varit trubadur hela mitt liv. Men mamma, det är sjukt. Hon har lyssnat på alla versioner av Utan dina andetag med Kent säkert 5000 gånger och hon kan fortfarand­e inte ett enda ord. Hon kan inte ett ord i mina låtar heller.

Vad önskar du att folk ska tänka när de lyssnar på albumet?

– Jag vill att folk ska komma bort lite från den mörka verklighet­en. Jag har tänkt mycket på om det är läge att “promota” sina grejer när det är så mycket förändring som sker i världen. För mig är musiken ett sätt att komma bort från verklighet­en. Jag hoppas att folk kan se det som det också, och inte tänka “fan, ska han ut och prata”. Det är jag lite rädd för.

Många av låtarna har med just ordet svag. Är det för att det rimmar på mycket…

– Ja, det är det nog.

...eller är du bara svag?

– Det kan nog ligga någonting i båda två. Det är samma med ”sväva på moln”, det låter bara så fint. Jag brukar inte anpassa allting efter om jag sagt det tidigare, för mig är det varje låt som är någonting eget.

Medan Victor letar upp fidget spinnerbil­den från vikarietid­en berättar han i förbifarte­n om hans erfarenhet­er av att läsa Nöjesguide­n.

– Den enda intervjun jag läst hade så bänga frågor, jag var rädd att det skulle vara mycket värre. Ställ en elak fråga!

Skulle du hellre slåss mot 100 hästar lika stora som ankor eller en anka som var lika stor som en häst?

Fånga mig när jag faller släpps den 17 juni.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden