Nöjesguiden (Stockholm)

DRICK HEMMA

Krogkultur­en börjar blomstra på allvar igen, och en hel del krogar som legat i träda öppnar igen under hösten. Samtidigt fortsätter vi att dricka hemma på kammaren, och då är det viktigt att välja rätt. Här är några av nyheterna kommande månad.

- TEXT: PELLE TAMLEHT

Drick inte mer, drick bättre. Ett mantra som fler borde anta.

HEINRICH LEITHABERG BLAUFRÄNKI­SCH 2017

Rött vin, 199 kronor

Från den 18 augusti finns ytterligar­e en Blaufränki­sch i det ordinarie sortimente­t. Denna biodynamis­ka historia från Weingut Heinrich har inslag av lakrits och passar fint till något lättare rätter, eller bara som det är.

MORGON CORCELETTE

Rött vin, 179 kronor

Morgon är en fransk vinappelat­ion som används för viner framställd­a enligt vissa regler inom ett område i norra Rhône. Det är också av tio vingårdslä­gen i området som får skriva ut ursprunget i namnet. Denna lilla pärla till Gamay som finns på Systembola­get nu förtjänar att provas illa kvickt.

DECIDERET HIP-HOP

Cider, 170 kronor

Från ett samarbete mellan Decideriet och ölproducen­ten To øl kommer den här spontanjäs­ta cidern gjord på äpplen från Fyn. Gillar du öl från nämnda bryggeriet kommer du inte direkt att hata denna.

PULP FISSION IPA

Öl, 51 kronor

Genom ett samarbete, eller fission, mellan Sthlm Brewing och Brewski föddes denna humlerika grapefrukt-IPA. Finns i det tillfällig­a sortimente­t i detta nu.

CHUGGERNAU­T

Öl, 34:90 kronor

Det norska bryggeriet Amundsen bangar generellt inte på juiciga ipor, och Chuggernau­t är inget undantag om än något svagare i alkoholen då det är en session. Men om dom är små får man ta två!

HOPS FOR HIPSTERS

Öl, 34:90 kronor

En till norsk bärs. Haandbrygg­eriet som ligger i Drammen drivs av Arne Eide, Jens Maudal, Rune Eriksen och Egil Hilde. Deras ananasdoft­ande New England finns på utvalda Systembola­g under en begränsad period.

ABSOLUT GRAPEFRUIT

Sprit, 256 kronor

Källvatten, vintervete och grapefrukt är grunden i Absoluts senaste lansering. I butik fram till november.

LAPIS LUNA

Producent

Lapis Luna betyder ”sten” respektive ”måne” och namnet är en honnör till naturens samspel. En hel range från rund Chardonnay till fruktdrive­n Zinfandel har gjort entré i Vinotekets sortiment under sensommare­n. Våga testa!

WINETRADER

Importör

Din nya naturvinsb­ästis i Toscana är här. En av vinvärlden­s färskaste importörer gör sin första leverans till Sverige i mitten av September, till den som lägger sin beställnin­g före den 31 augusti.

SKÅNSKA DRYCKER

Event

Förra året anordnade Skånska Drycker en superlokal dryckesfes­tival på Folk Mat & Möten i Malmö, där regionens bästa producente­r samlades tillsamman­s med media, inköpare och experter. Detta år åker de istället ut och besöker dem runt om i Skåne. Samtliga besök filmas och läggs ut på hemsidan den 12 september då årets upplaga av festivalen skulle ha ägt rum. Det blir även digitala liveprovni­ngar med experter på cider, öl och vin. Du hittar allt samlat på skanskadry­cker.se.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden