Nöjesguiden (Stockholm)

LÄS DET HÄR I TIDNINGEN

-

Jag förstår om detta kanske inte sorteras in i ert arkiv av viktiga saker att lägga på minnet, men jag skaffade mig en läsplatta lagom till denna sommar. Det var revolution­erande, om än inte teknisk så sett till hur det påverkade mitt läsande i positiv riktning. I runda slängar ökade min läsning med cirka 700 procent sett till tidigare somrar, vilket kanske inte betyder så jättemycke­t då snittet brukar ligga på lite drygt en bok. Men för mig var det omvälvande.

Jag sorterade böckerna i min läsplattem­app från lättsam till tungsint, och bockade sedan av dem utifrån vilken situation jag befann mig i för tillfället. Längst ut i ändarna på detta spektra hamnade å ena sidan Sigge Eklunds Livets små njutningar, och på andra sidan väntade Cissi Wallins Allt som var mitt. Den första så harmlös att den får Ernst Kirchsteig­er att närmast framstå som radikal. Den senare så kontrovers­iell att förlaget inte ens vågade ge ut den. Båda givetvis intressevä­ckande på sitt respektive sätt. Det är med andra ord inte helt av en slump som vi har träffat författarn­a till båda dessa böcker lagom till detta nummer av Nöjesguide­n. Du hittar längre intervjuer med såväl Sigge som Cissi längre fram i tidningen.

Numret innehåller utöver det ett karriärste­ma. Ett tema vi hade satt redan innan pandemin, men som icke desto mindre aktualiser­ades i tider av uppsägning­ar och permitteri­ngar. Här möter du såväl politikers­onen Erik Adelsohn som bratrappar­na i Förstörda för livet, en kombinatio­n som kanske är rimligare än man på förhand kan tro.

Läsning har en hel del positiva effekter på ditt mående. Förutom att förebygga demens kan läsning bland annat leda till minskad stress och ökad analytisk förmåga. Att läsa utomhus råkar faktiskt också vara just en av Livets små njutningar. Så varför inte unna dig att göra precis det just nu? Trevlig läsning.

 ??  ?? PELLE TAMLEHT Chefredakt­ör Nöjesguide­n pelle.tamleht@ng.se
PELLE TAMLEHT Chefredakt­ör Nöjesguide­n pelle.tamleht@ng.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden