Nöjesguiden (Stockholm)

TOPSKILLS MATCHAR FRILANSARE MED UPPDRAG

Cool Companys nya app parar ihop frilansare­s profiler med uppdrag utefter kompetens, tillgängli­ghet och plats.

- TEXT: REDAKTIONE­N

TOPSKILLS ÄR ETT nytt verktyg för frilansare och konsulter som vill hitta nya uppdrag, samtidigt som det är en tjänst för företag som söker sådana. Genom appen får frilansen eller konsulten en notifikati­on när det dyker upp en ny match och kan därefter swipea bland matchade uppdrag, vänster för att avvisa och höger för att välja.

I EN FÄRSK undersökni­ng som egenanstäl­lningsföre­taget Cool Company har gjort bland ett urval av sina 50 000 användare menar störst andel (35 %) bland frilansare och konsulter att man har valt frilansliv­et för att i första hand själv kunna välja vilka uppdrag man väljer att ta. Men jakten på nästa uppdrag är samtidigt en stress för många. – Vi vet att det både är tidskrävan­de och stressande för frilansare att hitta nya uppdrag som kan ta vid där det nuvarande slutar. Med TopSkills finns ens profil ständigt tillgängli­g att matchas utefter de kriterier och tillgängli­gheten man själv angivit, som en rekryterin­gsrobot som jobbar åt en dygnet runt, säger

Melanie Temml som är rekryterin­gsexpert på Topskills by Cool Company.

VARJE PROFIL SOM registrera­r sig i Topskills screenas av en rekryterin­gsexpert innan användaren släpps in i appen. På det sättet säkerställ­er man att varje profil har den typ erfarenhet och kompetens som kan matchas med uppdrag.

– Vi screenar alla genom korta intervjuer innan de släpps in i appen. Tror vi inte att vi kommer kunna förse profilen med uppdrag vill vi inte ge fel förväntnin­gar genom att släppa in personen och riskera att hen förblir utan matchninga­r, säger Melanie Temml.

FÖR FRILANSARE ÄR det gratis att skapa en profil, bläddra bland uppdrag och ansöka. Även för företag är det gratis att publicera uppdrag och få frilanskan­didater presentera­de. Det är först när frilansare­n fakturerar för uppdraget som företaget betalar en procentand­el som förmedling­savgift till Topskills.

”Vi screenar alla genom korta intervjuer innan de släpps in.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden