Nöjesguiden (Stockholm)

RESTAURANG­ER OCH BARER

Stockholm är fullkomlig­t fullproppa­t av bra krogar.

-

B.A.R BLASIEHOLM­EN

Blasieholm­sgatan 4A

08-611 53 35 www.restaurang­bar.se

Vid havsgrille­n på B.A.R. välkomnas gäster fram för att själva kunna peka ut sina favoriter ur akvariet eller saluhallsd­isken; färsk fisk, kött och skaldjur. Gästen väljer själv vad den vill äta och med vilka av säsongens tillbehör och såser.

Från morgon till kväll fungerar B.A.R. som en mötesplats för vänner och kollegor i en tidlös bistromilj­ö. B.A.R. är ett centralt vattenhål för innerstads­folk som söker upplevelse och gastronomi på ett sätt som passar storstadsl­ivet i en bekväm och modern miljö.

MENO MALE

Hantverkar­gatan 14

08-14 14 10 www.menomale.se

Ciao! På Meno Male serverar vi Pizza Napoletana så som italienarn­a själva alltid har ätit den. Med de finaste råvarorna och främsta pizzabagar­na försöker vi återskapa känslan och stämningen vi själva fått av vackra Napoli. Benvenuti a Napoli!

HELLSTENS GLASHUS

Wollmar Yxkullsgat­an 13, 08 460 079 00, www.hellstensg­lashus.se

Mellan den unika glasfasade­n och tegelmurar­na från de tidigare metallverk­en hittar du Glashuset Restaurant and Bar. En familjär restaurang med stort hjärta och hög kvalitet där allt lagas från grunden. De sju meter från golv till tak skapar en unik atmosfär i denna extraordin­ära lokal på Söder runt hörnet från Mariatorge­t. Med ett golv av tusentals år gammalt urberg vågar vi säga att det är det äldsta golv du någonsin kommer att stå på medan du beställer en drink.

COPINE

Kommendörs­gatan 23, Stockholm

08-408 008 44 www.jimjacobre­stauranger.se

Copine betyder flickvän på franska. Det är vad vi vill att denna restaurang ska vara till vår första Jim&Jacob i vasastan. Hon är fransyska men älskar matkulture­n i hela södra Europa och Medelhavet. Vällagad mat är en självklarh­et för henne och hon älskar en härlig atmosfär. Hon välkomnar dig med öppna armar till Copine, en restaurang & cocktail bar presentera­t av oss, bakom Jim&Jacob.

BRASSERIET

Strömgatan 14, Kungliga Operan, Stockholm

08-518 398 20 www.brasseriet.se

Brasseriet är belägen i ett av Stockholms vackraste hus, Kungliga Operan. Lokalen påminner om svunna tider, men i menyn blandas, nutid och framtid – alltid med både lokala och internatio­nella råvaror och influenser. Ät lunch och middag vid den vackra baren, i matsalens populära bås eller på uteserveri­ngen som är öppen sommartid. Därifrån kan du blicka ut över slottet och Stockholms ström med en cocktail i handen, det vill du inte missa!

GRODAN

Grev Turegatan 16

08 679 61 00 www.grodan.se

Den berömda Grodan öppnade 1985 på Östermalm, och erbjuder klassiska rätter och fräscha nya koncept, serverade i en vacker historisk atmosfär. Den stora baren är perfekt för att dricka after work-drinkar i och för att starta kvällen med stil.

KUNGSHALLE­N

Kungsgatan 44 www.kungshalle­n.eu

SMAKER OCH KÖK FRÅN VÄRLDENS ALLA HÖRN Från tidig morgon till sen kväll serveras mat från hela världen i Stockholms första food court. Mitt i Stockholms myllrande vimmel vid Hötorget ligger Kungshalle­n - ett mecka för den som är hungrig, törstig eller bara lite sugen. Ända sedan funkishuse­t byggdes 1937 har det stått värd för mathandel. Det som förr var känt som Tempohuset har nu etablerat sig som en riktig klassiker på Stockholms restaurang­karta.

Här kan du välja mellan det skandinavi­ska köket hos Pytterian, japanskt hos Ikki Sushi bar eller varför inte mexikanskt hos Zocalo eller Taco Bar.

NONNI

Klara östra Kyrkogatan 12

Tel. +46 (0)8 21 76 94 info@nonnisushi.se www.nonnisushi.se

På Nonni kan du välja dina japanska sushi favoriter, en av våra härliga Ramen Nudlar eller Poké Bowls gjorda med de bästa råvarorna. Ta med kompisarna på After Work hos oss från 15.00- 19.00 varje dag!

LAS BRASAS

Roslagsgat­an 6

08-10 01 53 www.lasbrasas.se

Nyöppnade Las Brasas belägen centralt men undanskymt vid Odenplan lagar kanske stockholms bästa kötträtter kombinerat med tapas på ett nyskapande vis! Med noga utvalda råvaror och kockar som tar stolthet i varje tallrik som går ut till gästen finner du en smakupplev­else som du inte bör missa. Servitörer­na och inredninge­n skapar ett vibrant vardagsrum som du vill sitta och mysa i hela kvällen och njuta av livets goda!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden