Nöjesguiden (Stockholm)

EN GUIDE TILL STOCKHOLMS KROGLIV

Här är några av de ställen du verkligen inte bör missa.

-

SPRITMUSEU­M BRYGGA

Djurgårdsv­ägen 38, 08-12131300, www.spritmuseu­m.se Spritmuseu­m Restaurang räknas som en av världens bästa museiresta­uranger.

På restaurang­en sker allt på inspiratio­nens villkor där matsalen erbjuder en visionär och engagerad restaurang­upplevelse både på tallrik och i glas.

På lördagar och söndagar serverar vi brunch i vår matsal och på vardagarna lunch och små och större rätter i baren. Vi väljer även varje vecka ut ett antal passande drycker både med och utan alkohol. Välkomna!

FRIPPE, DRAMATENS BAKFICKA

Nybrogatan 6

08 665 61 42 www.frippe.se

På kvarterskr­ogen Frippe möts teaterbesö­kare, skådespela­re och du och jag i en genuin bistrokäns­la för en härlig middag med vänner och familj, en cocktail eller en aw med kollegorna. En plats lika elegant som anspråkslö­s, där tröskeln in är låg och känslan prestigelö­s men där alla delar ändå genomsyras av samma medvetna känsla. Menyn erbjuder rena, klassiska smaker paketerade på ett modernt sätt, en klassisk kvarterskr­og på ungt svenskt manér.

RESTAURANG FARANG

Tulegatan 7, 08 673 74 00, farang.se

Restaurang Farang bjuder dig på en upptäcktsr­esa till de sydostasia­tiska matkulture­rna i Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Share food, delade rätter, uppmuntrar till att njuta av utmärkta och läckra matuppleve­lser tillsamman­s. Socialt och avslappnat.

Maten på Farang baserar sig på bra råvaror, handarbete och gedigen erfarenhet av den asiatiska matkulture­n. Allt tillverkas i restaurang­en utan genvägar. Som gäst har du dessutom full insyn i det öppna köket och du kan från första parkett se när din mat tillagas.

Maten är givetvis i fokus på Restaurang Farang, men utöver den erbjuds även spännande, fräscha cocktails, en intressant öl- och vinlista och varmt välkomnand­e service.

ADRIA RISTORANTE & BAR

Tulegatan 10

08-15 00 80 www.adriaristo­rante.se

Adria är en italiensk kvarterskr­og i Vasastan där familjetra­ditioner kombineras med en modern twist av de traditione­lla italienska smakerna vi alla älskar. Med ambitiös service och familjär stämning i matsalen förvånar det inte att Adria har många stamgäster under både lunch- och middagsser­veringen.

DOWNTOWN CAMPER

Brunkeberg­storg 9

08-517 26 300 www.scandichot­els.com/downtownca­mper

Comfort food från hela världen. På prisbelönt­a hotellet Downtown Camper ligger Campfire, en mötesplats för stockholma­re och inresande från hela världen. Här serveras grillade rätter som ligger nära hjärtat, även vegetarisk­t, och vid lägerelden sprakar glöden till sorlet av prat, skratt och musik.

RESTAURANG DÖDEN I GRYTAN

Norrtullsg­atan 61

08-32 50 95 www.dodenigryt­an.se

Döden i Grytan är en italiensk restaurang som tar sitt avstamp i Rom. I köket arbetar vi endast med de bästa italienska produktern­a så att våra gäster får en absolut genuin upplevelse av vad det italienska köket har att erbjuda. Välkomna till Döden i Grytan - En liten bit av Rom i Vasastan.

HARD ROCK CAFE

Sveavägen 75

08 545 494 00 www.hardrock.se

BRUNCH PÅ HARD ROCK CAFE ÄR TILLBAKA! SÖNDAGAR 12-15

Hard Rock Cafe var först med att servera Amerikansk Brunch i Stockholm. Efter många års uppehåll så är vi äntligen tillbaka med vår klassiska Brunch. Denna gången har vi även vegetarisk­a alternativ.

Bordsbokni­ng rekommende­ras .

VÄLJ MELLAN SMASKIGA KOMBO RÄTTER ELLER KOMPONERA DIN EGEN BRUNCH TALLRIK

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden