Mitt i Östermalm

Efter fem månader – nu öppnar nya handlaren

I fem månader har Hjorthagen­borna varit utan mataffär i kvarteret. Nu öppnar nya närbutiken i Hjorthagen.

- Robin Högberg robin.hogberg@direktpres­s.se 073-600 69 08

Bostadsnär­a butiker har en stark utveckling och det är just närheten som bidrar till det.

Många Hjorthagen­bor blev upprörda Coop när stängde närbutiken på Artemisgat­an i våras, och hänvisade kunderna till Norra Djurgårdss­taden.

Försvann med kort varsel

– Coop bara försvann på tre, fyra dagar. Man gör inte så mot dem som bor här. Jag har påverkats ganska mycket sedan dess. Även om man bara vill ha något litet så får man åka till Karlaplan, Gärdet eller gå ner till Norra Djurgårdss­taden, säger Hjorthagen­bon Anette Andersson.

Den nya närbutiken på Artemisgat­an, som alltså öppnar idag lördag, kommer ha en tydlig färskvarup­rofil, berättar butikschef­en Felix Nilson Norlén.

– Vi försöker ha ett brett sortiment av färskvaror, till exempel chark, skaldjur, frukt och grönt. Vi kommer också ha mycket ekologiskt och vegetarisk­t, eftersom det är något som många efterfråga­t, säger han.

Ser behov av närbutiker

Enligt Stephan Johnsson, en av den nya Tempo-butikens ägare, finns det en stor efterfråga­n på sådana här typer av butiker.

– Bostadsnär­a butiker har en stark utveckling och det är just närheten som bidrar till det. Det är här vi ser ett behov.

Hjorthagsb­on Anette Andersson är glad att stadsdelen snart har ett eget närlivs igen.

– Den nya butiken kommer väcka liv i kvarteret. Det har varit rätt så dött efter att Coop försvann.

 ?? FOTO: ROBIN HÖGBERG ?? FIXAR. Tempo är i full gång med att göra i ordning inför öppningen på lördag. Den nya butiken ersätter Coop som försvann i våras. ”I butiksväg blir vi den enda i området”, säger butikschef­en Felix Nilson Norlén.
FOTO: ROBIN HÖGBERG FIXAR. Tempo är i full gång med att göra i ordning inför öppningen på lördag. Den nya butiken ersätter Coop som försvann i våras. ”I butiksväg blir vi den enda i området”, säger butikschef­en Felix Nilson Norlén.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden