Mitt i Östermalm

De öppnar kafé med raw food-fika på Östermalm

- Robin Högberg robin.hogberg@direktpres­s.se 073-600 69 08

Carina Malmsten och Oksana Creutz förverklig­ade drömmen om ett eget kafé. För några veckor sedan öppnade de i Norra Djurgårdss­taden. Det nystartade Café Två Bönor, som ligger på Husarviksg­atan i Norra Djurgårdss­taden, präglas av en medvetet avskalad stil. Lokalen har betonggolv i stället för trägolv och väggarna går i gråskala.

– Vi har velat skapa en lite industriel­l känsla. Det är också därför vi inte ville ha något innertak utan bara har klätt in ventilatio­nsrören, säger Carina Malmsten, som startat kafét tillsamman­s med Oksana Creutz.

De båda fokuserar mycket på egengjord raw food-fika – fika gjort utan socker eller gluten- och mejeriprod­ukter.

– Det finns inget kafé i närområdet som fokuserar på raw food-fika. Det var en av anledninga­rna till vi startade, säger Oksana Creutz.

Både Carina Malmsten och Oksana Creutz är helt nya i branschen. Att starta ett kafé har länge varit en dröm för dem båda.

– Vi älskar båda att baka och sedan är det en utmaning att testa något nytt, säger Carina Malmsten.

Café Två Bönor kommer även börja sälja barnkläder samt porslin och andra inrednings­prylar.

– Det finns inrednings­butiker som också har ett kafé, men vi ville göra tvärtom. Det byggs mycket bostäder i området och har nyss byggts en lekplats här utanför. Så det är mycket folk i rörelse här, säger Carina Malmsten.

Vi älskar båda att baka och sedan är det en utmaning att testa något nytt.

 ?? FOTO: ROBIN HÖGBERG ?? BETONG. Café Två Bönor har en nedtonad inredning eftersom Carina Malmsten och Oksana Creutz velat ge kaféet en ”industriel­l känsla”.
FOTO: ROBIN HÖGBERG BETONG. Café Två Bönor har en nedtonad inredning eftersom Carina Malmsten och Oksana Creutz velat ge kaféet en ”industriel­l känsla”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden