Mitt i Östermalm

Centralens nya foodcourt invigs med filmisk känsla

- Robin Högberg 073-600 69 03 robin.hogberg@direktpres­s.se

Den nya foodcourte­n sjösätts med en tillfällig popup-satsning på temat ”fyra rätter på fyra minuter”.

I en vecka kommer du kunna äta i en 20-talsinspir­erad tågkupé.

De fyra restaurang­erna, som kommer finnas permanent vid utgången till Arlanda Express på Centralsta­tionen, är Urban Deli, Wiggo Wraps, Icha Icha och Vete-Katten. Den nya foodcourte­n kommer därmed bli en mix av bland annat frukost, lunch, sallader, wraps, asiatiskt och bakverk.

– Vi försöker hela tiden kompletter­a centralen med bra utbud. Detta är en blandning av snabb, god och lite annorlunda mat, säger Joanna Hellström, Seiz Creative.

Hon har varit med och tagit fram konceptet för den nya popup- restaurang­en som inviger foodcourt-satsningen. De fyra rätterna represente­rar de fyra olika restaurang­erna, och rätterna ska kompletter­a varandra. Själva popup-restaurang­en, som alltså består av en gammaldags tågvagn, ska skapa en filmisk känsla.

– Att kliva in i tågvagnen är som att vara med i Mordet på Orientexpr­essen eller i en Wes Anderson- film, säger Joanna Hellström.

Tågvagnen ska även fånga den atmosfär som fanns i centralens vänthall tidigare, innan den dåvarande bangården byggdes bort på 20-talet.

Den 20- talsinspir­erade tågvagnen är öppen för allmänhete­n mellan den 12 och 18 april. Konceptet för popup-restaurang­en är ”fyra rätter på fyra minuter”.

– Man får testa de olika restaurang­ernas koncept i en fyrarätter­smeny. Det blir förmodlige­n Sveriges snabbaste avsmakning­smeny, säger Joanna Hellström och skrattar.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? NYTT. Icha Icha, med asiatiska smaker, är en av de fyra nya restaurang­er som öppnar på centralen nästa torsdag.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL NYTT. Icha Icha, med asiatiska smaker, är en av de fyra nya restaurang­er som öppnar på centralen nästa torsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden