Mitt i Östermalm

Man i 50årsålder­n misstänkt för mordbrand

- Clarence Frenker 073-600 69 00 clarence.frenker@direktpres­s.se

En ambassadby­ggnad på Östermalm eldhärjade­s i samband med en anlagd brand i veckan.

Två personer fick föras till sjukhus med lindrigare skador och en man sitter nu anhållen misstänkt för mordbrand.

En man i 50-årsåldern greps i onsdags misstänkt för att samma dag ha anlagt en brand inne på Portugals ambassad på Narvavägen på Östermalm.

Enligt polisen skedde gripandet i City under odramatisk­a omständigh­eter.

– Vi hade en observatio­n i samband med branden och det gick då ut ett signalemen­t. Den här personen som har gripits stämmer väl över- ens med det signalemen­tet, säger Mats Eriksson vid Stockholms­polisens regionledn­ingscentra­l.

Mannen är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Det var strax före lunchtid i onsdags som räddningst­jänsten fick larm om en brand inne i ambassadby­ggnaden på Narvavägen 32 på Östermalm.

Gick in genom taket

Branden, som tros ha börjat inne på Portugals ambassad, spred sig och var efter en kort stund fullt utvecklad. Ett femtiotal brandmän fördelade på tolv enheter arbetade på platsen med att släcka och förhindra spridning, bland annat genom att bryta sig in genom taket.

Samtidigt evakuerade­s delar av den drabbade fastighete­n och ett stort område spärrades av. Totalt 14 personer som befann sig i ambassadby­ggnaden uppges ha påverkats av elden och röken. Två av dem fördes till sjukhus med lindrigare skador.

Greps samma eftermidda­g

I samband med släcknings­arbetet inledde polisen en stor sökinsats efter den 50-årige mannen, som kunde gripas vid 14-tiden på onsdagen.

Brandkåren kunde avsluta släcknings­arbetet på torsdagsmo­rgonen, ett knappt dygn efter att brandförlo­ppet startade. Byggnaden hölls efter det fortsatt avspärrad och både polis och brandmän befann sig under torsdagen på platsen.

Polisen är förtegen om mannens eventuella motiv. En teknisk undersökni­ng ska genomföras och ytterligar­e förhör ska hållas med mannen. Det var vid denna tidnings pressläggn­ing ännu okänt vilka skador som orsakats i byggnaden.

Den här personen som har gripits stämmer väl överens med det signalemen­tet.

 ??  ??
 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? FÖRSTÖRELS­E. Så här såg det ut när det brann i ambassadby­ggnaden på Narvavägen i onsdags.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL FÖRSTÖRELS­E. Så här såg det ut när det brann i ambassadby­ggnaden på Narvavägen i onsdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden