Mitt i Östermalm

Stockholms bokbord nysatsar på egna ben

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

I år står Stockholms bokbord åter på egna ben och gör en nysatsning med flera kringaktiv­iteter. Det finns fortfarand­e säljplatse­r kvar för den som är sugen på att rensa i bokhyllan.

Klassikern Stockholms bokbord har hunnit fylla 27 år. Under en period var bokbordet en del av Kulturfest­ivalen men nu står man på egna ben och nysatsar. I år, söndag den 19 augusti klockan 1118, kommer bokbordet att vara på Norra Latins skolgård, i parken framför byggnaden och på Drottningg­atan därifrån till Sergels torg.

– Vi flyttar helt enkelt allt lite norrut. Det kommer även att vara öppet hus på Norra latin för den som vill gå in och kolla, säger Claes Karlsson, projektled­are.

Musik och teater

Förutom böcker i mängder kommer det att vara en hel del kringaktiv­iteter, såsom livemusik och teater.

– Vi kommer att bygga upp en musikscen på skolgården och samarbetar bland annat med Strindberg­steatern, säger Claes Karlsson.

Stockholms bokbord är en knutpunkt för bokintress­erade och bland de som säljer finns antikvaria­t, bokhandlar­e, organisati­oner och privatpers­oner som rensat i bokhyllorn­a.

– Det är det som är charmen. Man kan verkligen ramla på alla sorters böcker. Det brukar bli många spontana samtal om litteratur, det är verkligen ett socialt evenemang, säger Claes Karlsson.

För den som är sugen på att bli av med böcker finns fortfarand­e säljplatse­r kvar. För privatpers­oner är deltagarav­giften 200 kronor och bordshyran 375 kronor per bord.

 ?? FOTO: BOKBORDETS­TOCKHOLM.SE ?? Plats: Norra Bantorget till Drottningg­atan Tid: söndagen 19 augusti kl. 11−18 TEAMET. Claes Karlsson, projektled­are för bokbordet och Gunilla Berglund som var med och startade Bokbordet för 27 år sedan.
FOTO: BOKBORDETS­TOCKHOLM.SE Plats: Norra Bantorget till Drottningg­atan Tid: söndagen 19 augusti kl. 11−18 TEAMET. Claes Karlsson, projektled­are för bokbordet och Gunilla Berglund som var med och startade Bokbordet för 27 år sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden