Mitt i Östermalm

Rädda klimatet – säg nej till Österleden!

-

Sommarens extremvärm­e och torka har tydligt påmint om allvaret i de klimatförä­ndringar som väntar oss. Det krävs kraftiga åtgärder på alla plan för att undvika ännu större konsekvens­er än det vi sett i sommar.

Samtidigt fortsätter allianspar­tierna propagera för en motorväg igenom innerstan för 18-20 miljarder. De påstår att Österleden skulle avlasta innerstade­n, men den kommer upp i innerstade­n, nära Valhallavä­gen. Tiotusenta­ls bilar kommer upp vid Borgen på Gärdet med kurs mot Valhallavä­gen och Strandväge­n. Givetvis fastnar dessa nya bilister i köer, eftersom dessa vägar har mycket rödljus och är trögflytan­de redan idag.

Trycket blir enormt på Gärdet. Mer biltrafik in till innerstade­n och Östermalm samt exploateri­ng av Gärdets grönytor med buller och avgaser.

Vi behöver inte fler vägar där en person i varje bil arbetspend­lar mellan Stockholms bilberoend­e villaföror­ter och bidrar till köer och ökade koldiox- idutsläpp. Klimatet och framtiden kräver satsning på kraftigt utbyggd kollektivt­rafik.

Trafikverk­et har också kommit fram till att om vi ska kunna hantera befolkning­stillväxte­n i storstaden krävs en prioriteri­ng av kollektivt­rafik, gång och cykling och styrmedel för att minska bilåkandet.

Rädda Östermalm och innerstade­n från Österleden! Satsa på kollektivt­rafik! Lorentz Tovatt, Riksdagsle­damot (MP) Magnus Lindgren, Miljöparti­et Östermalm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden