Mitt i Östermalm

Det händer bakom planket i Fältan

- Patrik Wirén

För närmare fyra månader sedan stängde Slagteriak­tiebolaget sin restaurang i Fältöverst­en. Sedan dess har ett heltäckand­e plank mött köpcentrum­ets besökare. Men nu börjar ett nytt koncept ta form.

Johannes Andvaller, affärsområ­deschef på Sabis, berättar hur företaget använder lokalbefol­kningens behov som utgångspun­kt när de utformar utrymmet i Fältöverst­en.

– Vi har gjort kundunder- sökningar i området med både djupinterv­juer och fokusgrupp­er. Det är folk som rör sig i Fältöverst­en och omkring Karlaplan som har berättat om sina behov och matvanor. På det viset blir det väldigt lokalt, säger han.

Det som framkom av undersökni­ngen, som intressera­de själva kunde anmäla sig till via Sabis kanaler, var att många är stressade. Samtidigt vill de ändå kunna äta bra mat, vilket inte alltid är det enklaste.

– Vi vill erbjuda ett ”life hack” för att möta kundernas behov kring mat och dryck från morgon till kväll. Vi driver Hemköp Sabis Fältöverst­en som ligger intill och tar med oss en del av det vi gör i butiken och utvecklar det inom ramen för ett restaurang­koncept skulle man kunna säga, säger han.

Johannes Andvaller beskriver konceptet som en korsning mellan restaurang och butik. Öppettider­na ska vara generösa med möjlighet att både ta hem eller äta maten på plats. Vilken sorts rätter som kommer att serveras är ännu oklart, men i januari ska Sabis nya koncept stå klart.

– Men vi vill gärna vara i framkant när det gäller matuppleve­lser, så mycket kan jag säga, konstatera­r Johannes Andvaller.

Vi vill erbjuda ett ’life hack’ för att möta kundernas behov.

 ??  ?? LIFEHACK. Bakom dessa väggar växer det nya konceptet fram.
LIFEHACK. Bakom dessa väggar växer det nya konceptet fram.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden