Mitt i Östermalm

Kontantsto­pp på ännu ett bankkontor på Östermalm

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Allt fler bankkontor säger nej till mynt och sedlar. Från den 15 november är det bara ett av Handelsban­kens nio kontor på Östermalm som hanterar kontanter.

Den här gången är det Handelsban­kens kontor på Erik Dahlbergsg­atan som väljer att upphöra med kontanter. Kontorsche­f Lars Ebersson hänvisar istället kunderna till kontoret på Storgatan 1 eller till insättning­s- och uttagsauto­materna i Fältöverst­en.

– Vi har också en bankomat på vårt kontor och hjälper gärna de kunder som önskar det, säger han och tillägger att reaktioner­na hos kunderna ”i det stora hela varit positiva”.

– En och annan har reagerat men de allra flesta tycker det är bra, speciellt med de generösa öppettider­na som vi har på Storgatan. Det här är ingen förändring som skett över en natt utan vi har informerat kunderna under ett par månader, säger han.

Men alla är inte lika nöj- da. En 77-årig kvinna som bor i kvarteret och vill vara anonym säger att beslutet påverkar de äldre i området väldigt negativt.

– Det känns inte tryggt att göra insättning­ar helt öppet inne på Fältöverst­en. Jag tänker också på alla fattigpens­ionärer som ska finansiera en bussresa till Storgatan.

– Nej, jag får väl plocka ut pengar och ha i madrassen istället, säger hon uppgivet.

 ??  ?? KONTANTFRI­TT. Från den 15 november blir Handelsban­ken Tessinpark­en ett kontantfri­tt kontor.
KONTANTFRI­TT. Från den 15 november blir Handelsban­ken Tessinpark­en ett kontantfri­tt kontor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden