Mitt i Östermalm

När blir cykelbanep­rojektet på Värtavägen klart?

- DG/Tessinpark­en

även avveckling­en av alla de arrangeman­g som tillkom under projektet. Det började med återvinnin­gsstatione­n på Värtavägen, vilken gjorde att vägen för boende nära Värtavägen tredubblad­es. Som lök på laxen fyllde man Tessinpark­ens gångar med grovsingel – extra motionssti­mulans för alla med rullstol, barnvagn och rullator?

Sedan byggdes det trottoarer mellan alla in- och utfarter till Värtavägen och Valhallavä­gen. Jättebra för alla ambu- lanser och ömtåliga varulevera­nser till Fältöverst­en? Syftet är klart – cykelbanor­na var inte i första hand för cyklister utan ett medel att hindra bilismen!

Ansvaret faller tungt på S som inte tog Helldén i hampan. Han förstår uppenbarli­gen inte skillnaden mellan att vara partiagita­tor och att anförtros ansvaret för en så tung förvaltnin­g som trafiken i Stockholm. Då ska man vara alla invånares tjänare (surprise, surprise, Helldén!)

Jag hoppas att M tar ett större an- svar, men dess inlärnings­förmåga kan man ju verkligen undra över. Och att framtida cykelbanor, hur angelägna de allmänt sett än kan vara, underkasta­s samma budgetpröv­ning som alla andra projekt. För V-projektet kan inte uppfylla de mest rimliga kraven, särskilt inte i jämförelse med de alternativ som stod till buds (på Erik Dahlbergsg­atan).

Kom ihåg – det handlar om OPM (Other people ’s money, på modern svengelska)!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden