Mitt i Östermalm

Ny krog kombinerar bryggeri och restaurang.

- Hedda Spendrup. Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

I april skulle bryggfamil­jen Spendrups senaste satsning slå upp dörrarna i Arkitekthö­gskolans gamla garage, då kom pandemin emellan. Nu blir det premiär.

I början av september öppnar Omaka beer sin nya ölinriktad­e restaurang på Uggelviksg­atan 2A. Det är något senare än vad som från början var tänkt. I april fattades beslutet att skjuta på invigninge­n när coronapand­emin satte käppar i hjulet.

– Då kändes det som att luften gick ur oss. Men nu är vi tillbaka på spåret igen och är taggade allihop. Det har börjat komma in mer och mer personal. Och jag och min bryggare Sara har hålit på att brygga, säger Hedda Spendrup, som driver projektet.

Inget ont som inte för något gott med sig. Bryggeriet, som ligger i samma lokaler, är nämligen redan igång.

– Vi kommer så klart ha väldigt högt fokus på öl. Hela våren har vi jobbat med att ta fram maträtter som funkar med ölerna, säger Hedda Spendrup.

När restaurang­en nu öppnar gör de det coronaanpa­ssat: Färre sittplatse­r och mindre festlighet­er vid invigninge­n.

I samband med invigninge­n kommer de även lansera bryggeriet­s första öl. Men några detaljer kring ölet vill Hedda Spendrup inte dela med sig av i nuläget.

– Vi får se. Det är hemligt.

 ??  ?? ● Hedda Spendrup är det yngsta syskonet i den fjärde generation­en av bryggerisl­äkten Spendrups.
● Innan satsningen på Omaka drog igång jobbade hon som bryggmästa­re i Spendrups utveckling­sbryggeri i Vårby.
● Hedda Spendrup är det yngsta syskonet i den fjärde generation­en av bryggerisl­äkten Spendrups. ● Innan satsningen på Omaka drog igång jobbade hon som bryggmästa­re i Spendrups utveckling­sbryggeri i Vårby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden