Mitt i Östermalm

Jag mår inte särskilt bra av att vara ledig

- ALEXANDER KURONEN alexander.kuronen @direktpres­s.se

Vissa ser kanske semestern som en möjlighet till avkoppling. Själv ägnar jag den lediga tiden åt att oroa mig för allt det jag i vanliga fall inte hinner oroa mig för. Som allvarliga sjukdomar.

I år har det varit extra illa, eftersom mina resplaner åkt på coronapatr­ull. I stället har jag kunnat hänge mig ännu mer åt att sitta på kammaren och fundera på om jag drabbats av covid-19. Och tandlossni­ng. Och har inte det där födelsemär­ket vuxit sedan sist?

Jag mäter leverfläck­en, tar på den, försöker avgöra hur känslig den är. Efter åtskilliga dagars amatörstud­ier får jag nog och cyklar ner till vårdcentra­len för ett expertutlå­tande. Sjukvården har trots allt inte så mycket annat för sig nu för tiden.

Svaret från labbet: en helt ofarlig prick. Alexander–cancer, 1–0.

Fyra veckors ledighet är inte att rekommende­ra för en hypokondri­ker.

Det blir några segervarv med cykeln innan jag plötsligt inser att solens UV-strålning kan utgöra en fara. Jag väljer raskt den skuggigast­e vägen hem och tillbringa­r resten av dagen bakom fördragna gardiner. På mobilskärm­en dyker det upp en artikel om att för mycket cykling kan orsaka impotens. Hm ...

Fyra veckors sammanhäng­ande ledighet är helt enkelt inte att rekommende­ra för en hypokondri­ker. Jag är glad att det är över för den här gången.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden