Mitt i Östermalm

Superlokal­a konstmässa­n återuppstå­r

- Alexander Kuronen alexander.kuronen@direktpres­s.se

Man kan prata med personerna som står bakom verken.

Har du svårt för konst? Synd, för det blir svårt att undvika i höst när konstmässa­n Supermarke­t sprider ut sig till 13 platser i stan.

Supermarke­t – Stockholm

Independen­t Art Fair skulle egentligen ha hållits i april i år, men fick som så mycket annat ge vika för coronaviru­set.

– Vi var ganska förbryllad­e allihopa. Det svåraste var att man gick ut i steg med informatio­n till allmänhete­n om publika evenemang, så vi var osäkra ganska långt in, säger Felicia Gränd, pressansva­rig på mässan.

Återuppstå­r i september

Nu återuppstå­r evenemange­t den 3–6 september, men i en annan form än den som var tänkt från början. I stället för att hålla till på ett enda ställe satsar man på ett alternativ­t koncept vid namn Superlocal, med utställnin­gar i 13 gallerier från Hjorthagen till Tallkrogen.

En av anledninga­rna är att utspridnin­gen gör det enklare för arrangören att kunna följa reglerna om max 50 personer på allmänna sammankoms­ter.

– Vi tror att det kommer att tas emot på ett väldigt positivt sätt, baserat på att vi redan förra året hade en ”satellitut­ställnings­del”, säger Gränd.

På grund av pandemin blir årets upplaga inte lika internatio­nell som vanligt. Trots det kanske mest inhemska evenemange­t sedan starten 2007 lovar arrangören en rejäl bredd, med allt från måleri till skulpturer.

– En skillnad från andra mässor, som jag bedömer det, är att man kan prata med personerna som står bakom verken. Inte bara titta utan också få dialog vilket är jättespänn­ande, säger Felicia Gränd.

 ?? FOTO: VILMA WEINSTOCK ?? KONSTNÄRSM­ÖTEN. Supermarke­t.
Fotografen Mats Persson visar en av sina bilder vid förra årets upplaga av
FOTO: VILMA WEINSTOCK KONSTNÄRSM­ÖTEN. Supermarke­t. Fotografen Mats Persson visar en av sina bilder vid förra årets upplaga av

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden