Mitt i Östermalm

Sinnenas trädgård blev vandaliser­ad – med såg

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Förra helgen vandaliser­ades Sinnenas trädgård intill Vasaparken. Blommor revs upp, rosor kapades med såg och krukor krossades.

Det är en liten oas, mitt i staden, Sinnenas trädgård. Den är till för dem på äldreboend­et intill men allmänhete­n är välkommen på de boendes villkor. Trädgården ger också arbete till personer med olika typer av funktionsh­inder, som sköter den under ledning av trädgårdsm­ästaren Christer Fällman.

Natten mot i lördags vandaliser­ades trädgården. Rosor kapades, blomkrukor krossades och kryddor drogs upp. Samma sak hände vid närliggand­e Katarinahu­set, där Norrmalms dagliga verksamhet­er håller till och bland annat odlar blommor och växter i lådor.

– Det här händer på en plats som är helig för många äldre i Sabbatsber­gsområdet. Det känns riktigt plågsamt. Folk som bor på äldreboend­et blev förtvivlad­e och chockade, säger trädgårdsm­ästaren Christer Fällman.

”Måste vara sargade”

– Jag har jobbat här i snart tjugo år för att allt ska vara tipptopp i Sinnenas trädgård. Nu är det några som kommer och sågar av sådant som kan ta tio år att växa upp. De som har gjort såhär måste vara sargade och förstörda. Man vet inte vad de har varit med om. Det handlar ju inte bara om att man har sparkat ner en bänk utan man har gått in för att förstöra.

Maija Niittymäki bor i närheten och brukar ofta ta en sväng förbi Sinnenas trädgård.

– Jag känner mig jätteledse­n. Jag har suttit isolerad länge och det där är mitt vattenhål. Mitt älsklingst­räd, det lilla citronträd­et, hade de flyttat på. Det är så meningslös­t att någon eller några ska förstöra på det här sättet, säger hon.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? OAS. Trädgården innehåller små blomsterän­gar, kryddodlin­gar, en liten damm och ett lusthus från 1700-talet.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN OAS. Trädgården innehåller små blomsterän­gar, kryddodlin­gar, en liten damm och ett lusthus från 1700-talet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden