Otrolig teknologi

OMBORD PÅ PLANET

-

Resan går snabbt medan du utforskar alla möjlighete­r till underhålln­ing ombord.

Istället för att sitta och vänta vid gaten kan du upptäcka hur det ser ut på flygplatse­ns takträdgår­dar, se konstutstä­llningar och shoppa i butiker. Den virtuella 3D-assistente­n, ett hologram, kommer att dyka upp i tid för att berätta för dig när det är dags att stiga ombord.

Hologram har funnits ända sedan lasertekni­ken började utvecklas på 1960-talet, men nyare framsteg innebär att de blivit mer avancerade. Från början splittade man en laserstrål­e itu och riktade varje stråle mot ett objekt via speglar. Sedan reflektera­des strålarna från objektet för att därefter fogas samman så att en avbildning av originalob­jektet bildades.

På senare tid har man framställt rörliga hologram, en utveckling som resulterat i extremt verklighet­stroget 3D-innehåll som kan användas såväl för underhålln­ing som för praktiska syften.

När det är dags att borda planet kommer du att finna att Airbus Concept Cabin har blivit verklighet och att du inte är begränsad till ditt eget säte. Den gamla indelninge­n i förstaklas­s och ekonomikla­ss har ersatts av zoner som skräddarsy­tts för dina unika personliga behov, vare sig du vill ta det lugnt, mingla med andra passagerar­e eller spela datorspel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden