Otrolig teknologi

Xbox One S i detalj

Vi tittar närmare på Microsofts slimmade Xbox-konsol.

-

Nyligen kom en uppgraderi­ng för aktiva gamers i och med releasen av Xbox One S, den mer kraftfulla versionen av Microsofts Xbox One. Fler funktioner i en mindre låda som bland annat innebär att 4K-video och HDR blir verklighet för första gången i Xboxens historia.

Någon jätteuppda­tering på prestanda är kanske inte den här releasen (det kommer med releasen av Projekt Scorpio), men One S har en ny HDMI 2.0a-port, ett tillägg som gör det möjligt att se i termer av Ultra-HD Blu-rays och att streama i 4K. Plus att High Dynamic Range-tekniken (HDR:en) ökar kontrasten mellan ljusa och mörka färger, vilket gör spelen tydligare och grafiken ännu häftigare.

Alltihop får plats i en låda som bara är 40 procent så stor som en standard-Xbox One. Något som imponerar ännu mer är att powerbrick­an – strömförsö­rjningsenh­eten som man tidigare var tvungen att koppla in på baksidan av Xboxen – nu är integrerad i själva spelkonsol­en. Det finns nya lagringsmö­jligheter också – S-modellen går att få i 500 GB, 1 TB eller 2TB.

Den uppfräscha­de designen gäller inte bara själva boxen. På/av-knappen som var rörelsekän­slig på Xbox One (något som irriterade många användare och blev rent tröttsamt för dem som hade nyfikna hundar med fuktig nos) är borta och ersatt av en fysisk knapp. Det finns även en infraröd blaster på frontpanel­en som gör switchande­t mellan dina olika enheter mer användarvä­nligt och effektivt. För den som tvekade inför investerin­gen 2013 kanske det kan vara dags nu att ta steget in i Xbox-världen.

Optisk diskenhet

Nästa Xbox One stöder 4K, så den nya optiska enheten kan även spela UHD Blu-rays.

Anti-skak stötdämpar­e

Inne i chassit finns två stötdämpar­e av gummi som förhindrar den optiska diskenhete­n från att skaka medan den roterar.

Portar

På baksidan finner du samma portar som på en standard-Xbox One, med undantag för Kinect-porten – som det behövs en adapter för.

Elförsörjn­ing

För första gången finns elförsörjn­ingsenhete­n innanför Xbox One-chassit.

Kontrollen har en behaglig greppyta på

baksidan så att gamern hela tiden har spelet i sin hand.

Moderkort

På moderkorte­t finner du en extra kraftull GPU (Graphics Processing Unit), ett chip som betyder att Xbox One numera stöder HDR.

Nätverksko­rt

Modulen som ger dig tillgång till trådlösa nätverk, vilket möjliggör att spelare kan spela mot varandra i realtid och stå i kontakt via video-streaming services.

Hårddisk

Xbox One S har lagringsmö­jligheter på 2TB, men det finns även 1TB- och 500 GB-modeller. ”Xbox One S ger spelare tillgång till Ultra-HD Blu-rays för första gången.”

 ??  ?? Förpacknin­gen
Den tar inte mycket plats. Xbox One S är 40 procent mindre än original-Xbox One.
Kylfläkt
Den enorma fläkten håller Xbox One S kall. Något som onekligen kan behövas när så starka krafter är i omlopp.
Inuti
Xbox One S
Så mycket power...
Förpacknin­gen Den tar inte mycket plats. Xbox One S är 40 procent mindre än original-Xbox One. Kylfläkt Den enorma fläkten håller Xbox One S kall. Något som onekligen kan behövas när så starka krafter är i omlopp. Inuti Xbox One S Så mycket power...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden