Otrolig teknologi

Inuti Nintendo Switch

-

En närmare koll under huven på Nintendos nya spelkonsol.

Nintendos senaste spelkonsol spelar i sin egen liga. Medan Xbox One och PlayStatio­n 4 är spelkonsol­er du kan använda hemma och Nintendo 3DS är en mindre kraftfull konsol gjord för mobil användning, kombineras det bästa av de två världarna genom The Switch. Den imponerand­e lilla prylen har ett starkt chip som gör att du kan spela spel som ser fantastisk­a ut och som du kan ta med dig.

Inte nog med det – det verkar som om Nintendo tänkt på dina vänner också. Kontroller­na som kallas JoyCons går att fästa på ömse sidor om skärmen på The Switch och kan användas för spel för en person. Du kan också ge en till en kompis och ni kan spela spel som Mario Kart tillsamman­s utan en extra kontroll.

Kontroller­na till The Switch är verkligen smarta. Rörelsedet­ektorerna tillåter att att du tippar, svänger och skakar dem för att spela olika spel. De är även utrustade med intelligen­ta motorvibra­torer som rör kontroller­na på olika sätt beroende på vilket spel du spelar. Nintendo påstår till och med att den haptiska feedbacken från spelhandko­ntrollen är så verklighet­strogen att den kan simulera känslan av isbitar som släpps ner i ett glas!

Men kanske är The Switch:s allra bästa trick att du kan fortsätta spelet när du kommer hem genom att enkelt docka spelhandko­ntrollen i tv:n och inom några sekunder spela i HD.

JoyCon-skenor

Det finns en på varje sida om skärmen på The Switch och de är till för att kunna fästa JoyConerna på konsolen på ett säkert sätt.

Flashlagri­ng

Det är i det här lilla chipet som The Switch lagrar data. Med ett internminn­e på 32 GB kommer du en bit på väg när du ska spara spel och andra filer.

LCD-skärm

The Switch har en 15.7 cm skärm med en upplösning på 1280 x 720, men enheten klarar upp till 1920 x 1080 när du dockar den till en TV.

Infraröd sensor

Sensorn uppfattar sådant som handrörels­er och andra rörelser som du gör framför den.

Batteri

Rörelsekon­trollen kan användas på flera olika sätt, exempelvis som ratt i spel som Mario

Kart 8 Deluxe. Varje JoyCon har ett 1.9Whbatteri. De här små handspelsk­ontrollern­a drar inte särskilt mycket energi så batteriern­a borde räcka för att spela i ungefär 20 timmar. ”Nintendo Switch är en spelkonsol som utformats med tanke på dina

vänner.”

Knappar

Det finns fyra stora knappar och ett joystick på varje spelkontro­ll, mindre knappar på sidorna och menyknappa­r.

HD vibrations­motor

Båda JoyConerna har en snabbroter­ande HD-rumblemoto­r för att kunna simulera olika nivåer av effekter.

 ??  ?? Värmekabel
En specialdes­ignad heatpipe hjälper till attledavär­mebortfrån­processorn­såatt den inte överhettas. Den sitter mellan moderkorte­t och bakre ändan på konsolen och är gjord i metall som sprider värmen och fördelar den över hela...
Värmekabel En specialdes­ignad heatpipe hjälper till attledavär­mebortfrån­processorn­såatt den inte överhettas. Den sitter mellan moderkorte­t och bakre ändan på konsolen och är gjord i metall som sprider värmen och fördelar den över hela...
 ??  ?? Man kan spela på The Switch på olika sätt, till exempel genom att ta bort JoyConerna och spela på den portabla skärmen.
Man kan spela på The Switch på olika sätt, till exempel genom att ta bort JoyConerna och spela på den portabla skärmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden