Otrolig teknologi

Träningen driver gymmet

-

Miljövänli­g energi är viktig för planetens överlevnad och alla sätt vi kan bidra på är en hjälp. Därför har nu en del gym träningsma­skiner som samlar upp energin som alstras när du tränar. Energin omvandlas till el som hjälper till att hålla elräkninge­n nere. Än så länge finns de här anordninga­rna mest på elliptiska maskiner, men det finns ingen anledning till varför de inte också skulle kunna monteras på exempelvis roddmaskin­er, löpband och träningscy­klar. Anordninga­rna innehåller en konvertera­re som ansluts till en central kraftenhet som sedan kan användas för att driva andra delar av gymmet. I takt med att träning på gym blir allt populärare kan detta vara ett praktiskt sätt att hushålla med energi och få fram lokal, grön el.

 ??  ?? Smarta speglar
Den som lyfter vikter kan använda smarta speglar med inbyggda skärmar och digitala avatarer för att avgöra om de lyfter rätt.
Holografis­ka tränare
Om du stretchar eller tränar yoga, kommer holografis­ka tränare att kunna visa dig hur...
Smarta speglar Den som lyfter vikter kan använda smarta speglar med inbyggda skärmar och digitala avatarer för att avgöra om de lyfter rätt. Holografis­ka tränare Om du stretchar eller tränar yoga, kommer holografis­ka tränare att kunna visa dig hur...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden