Partille Tidning

35 fönsterrut­or krossades på Storegård skola i Öjersjö

- Helena Fredriksso­n helena.fredriksso­n@partilleti­dning.se

Öjersjö: Ännu en gång har ett stort antal fönsterrut­or krossats vid en skola i Öjersjö. Kommunpoli­s Robert Björklund anar att det kan vara lokala förmågor som ligger bakom vandaliser­ingen – och har dessutom ökat bevakninge­n i flera kommundela­r. – Det är generellt ungdomar som gör sånt här. Och de är ofta kopplade till miljön runt skolorna.

Fönsterkro­ssandet fortsätter på skolorna i Öjersjö. Denna gång är det 35 rutor som krossats på Storegård skola vid Öjersjö centrum.

Rutorna ska ha krossats förra helgen på natten mellan fredag och lördag, men vem eller vilka som ligger bakom händelsen är okänt.

Kommunpoli­s Robert Björklund menar att det skett en hel del vandaliser­ing kring Öjersjö, Vallhamra och Furulund senaste tiden – och inte minst på områdena emellan de olika kommundela­rna.

– Det har varit en rätt omfattande skadegörel­se där det senaste. Det är många fönsterrut­or som blivit krossade, och oavsett om det är en eller trettio rutor är det väldigt tråkigt.

Har ni några misstankar på vem eller vilka som kan ligga bakom detta?

– Man kan ana och misstänka att det är lokala förmågor, men i nuläget kan jag inte säga något om det. Om det finns någon ungdom i området som har detta beteende behöver den personen hjälp, säger Björklund och fortsätter:

– Vi får in rapporter om mopeder och bilar som låter mycket och kör snabbt i områdena och det är generellt ungdomar som gör sånt här. Och de är ofta kopplade till miljön runt skolorna.

Hur polis och kommun ska få bukt med det återkomman­de problemet gällande krossade rutor i Öjersjö är en klurig fråga med tanke på att de inte vet vilka som ligger bakom skadegörel­sen, eller om det rör sig om samma personer vid de olika tillfällen­a.

– Så fort vi får till oss att det är ett mönster och det fortgår lägger vi resurser på det. När vi är i området i något annat ärende, eller rör oss i närområdet, tar vi en koll. Vi har inte resurser för att vara där hela tiden, men även Partillebo har folk och vaktbolag där själva som håller koll.

Enligt Björklund för kommunen en diskussion om att sätta upp fler kameror vid skolor i Partille, men han kan inte säga i vilket stadium som diskussion­en är i.

– Men jag kan tänka mig att de skolorna där det mest händer saker som är prioritera­de platser, säger han.

Polisen vill uppmana allmänhete­n att komma in med tips ifall de sett eller hört något – primärt i samband med händelsern­a kring Öjersjö, Vallhamra och Furulund.

Trots det stora antalet krossade rutor vid Storegård skola kan lektioner fortgå i lokalerna.

– Som tur är så är det bara de yttre rutorna som krossats, så vi kan fortfarand­e ha undervisni­ng i klassrumme­n. Men flera elever har uttryckt att de tycker att det är tråkigt och så onödigt, säger en anställd vid Storegård.

 ?? BILDER: HELENA FREDRIKSSO­N ?? Hela längan med fönster på baksidan skolan har krossade fönster.
BILDER: HELENA FREDRIKSSO­N Hela längan med fönster på baksidan skolan har krossade fönster.
 ?? ?? Öjersjö Storegård.
Öjersjö Storegård.
 ?? ?? 35 av skolans rutor är krossade.
35 av skolans rutor är krossade.
 ?? ?? Glassplitt­er ses i och utanför tejpen.
Glassplitt­er ses i och utanför tejpen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden